Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin vaarallisesta ajokelistä – Pekka Poudan mukaan tuprutus jatkuu pitkään, katso ennuste

Varoitus erittäin vaarallisesta ajokelistä - Pekka Pouta: Lumisade voi jatkua loppuviikon 6:57
Varoitus erittäin vaarallisesta ajokelistä - Pekka Pouta: Lumisade voi jatkua loppuviikon

Suomen läheisyydessä majaansa pitelevä matalapaine on tuonut etenkin Etelä-Suomeen mukanaan kovia lumisateita, jotka haastavat liikennettä torstain aikana. 

Runsas lumentulo vaikeuttaa liikennettä tänään etenkin Etelä- ja Keski-Suomessa.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen erittäin vaarallisesta ajokelistä Uudenmaan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen maakuntiin iltaan saakka. Aamukymmeneen mennessä tieliikenteessä oli vältytty suuremmilta onnettomuuksilta lukuun ottamatta yksittäisiä tieltä suistumisia ja peltikolareita, Fintrafficista kerrotaan STT:lle.

Iltapäivällä tupruttaa eniten maan kaakkoisosassa.

Muista oikea tilannenopeus ja turvaväli

Myös Fintrafficin tieliikennekeskus kehottaa varovaisuuteen liikenteessä.

– Tieliikenteessä kannattaa pitää nyt maltti mukana. Oikea tilannenopeus ja riittävä turvaväli muihin tiellä liikkujiin on nyt tärkeää, jotta vältytään turhilta peräänajoilta, liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen ohjeistaa Fintrafficin tiedotteessa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Tätä kaikkea tapahtuu tieliikennekeskuksessa työskentelevän työpisteellä 5:26
Tätä kaikkea tapahtuu tieliikennekeskuksessa työskentelevän työpisteellä, katso video.

"Pahin oli viime yö"

Meteorologi Pekka Poudan mukaan tuprutusta on luvassa useaksi päiväksi. Sunnuntai on seuraava selvästi poutaisempi päivä.

– Lumisade muuttuu ajoittaisemmaksi. Pahin oli viime yö ja tämä päivä on varsin luminen, Pouta lohduttaa. 

Tänä aamuna moni pääkaupunkiseudulla asuva on herännyt lumisiin maisemiin. Aamun pikkutunneilla lumiaurat ovat tehneet valtavasti töitä saadakseen pääväyliä ajokuntoon. 

– Jos lähtee esimerkiksi Helsingistä mihin suuntaan hyvänsä, huonoa ajokeliä on vastassa, Pouta varoittaa.

Lämpötilat ovat kaikkialla Suomessa pakkasen puolella, mikä tarkoittaa sitä, että tiet voivat olla monin paikoin liukkaita. Torstaiaamuna sohjoa on Poudan mukaan vain suolatuilla alueilla.

Otitko kuvan valtavista lumikinoksista tai kuvasiko kojelaudan kamera liikenteestä hurjaa kuvaa? Lähetä kuvasi ja/tai videosi meille!

Lumisade haastaa autoilijoita, Pekka Poudan mukaan tuprutus jatkuu pitkään – katso sääennuste 2:15
Lumisade haastaa autoilijoita, Pekka Poudan mukaan tuprutus jatkuu pitkään – katso sääennuste

Juttua muokattu 8.12. kello 7.45: Lisätty Fintrafficin kommentit ja videoklippi jutun keskivaiheille. Päivitetty kello 10.40: Aamukymmeneen mennessä tieliikenteessä oli vältytty suuremmilta onnettomuuksilta lukuun ottamatta yksittäisiä tieltä suistumisia ja peltikolareita, Fintrafficista kerrotaan STT:lle..

Lue myös:

    Uusimmat