Mainos

Auenneessa bussin ovessa ei teknistä vikaa

Liikennöitsijän mukaan auki revähtänyttä bussin ovea vasten kohdistui niin suuri massa, ettei ilmalukitus kestänyt sitä. Ovesta putosi tielle kaksi vaasalaista miestä lauantai-iltana.

Parkanossa vahingossa auenneesta bussin ovesta ei ole löytynyt teknistä vikaa. Bussin omistava liikennöitsijä aikoo kuitenkin parantaa tämäntyyppisten autojensa lukitusta.

- Mitään normaalista poikkeavaa ei ole ilmennyt, lukitus toimii sinänsä niin kuin sen pitääkin. Ovea vasten on vain osunut niin suuri massa, että ilmalukitus ei ole sitä kestänyt, kertoo alahärmäläisen Härmän Liikenteen toimitusjohtaja Vesa Salo.

Lauantai-iltana sattuneessa onnettomuudessa pitkän matkan bussin keskiovi avautui, kun kaksi miestä rojahti sitä vasten. Toinen heistä oli tulossa ulos auton vessasta, toinen odottamassa vuoroaan päästä sinne. Miehet lensivät liikkuvasta bussista tiensivuun, mutta kumpikaan ei saanut vakavia vammoja.

- Sen tämä tapaus meillä aiheuttaa, että kehitämme näihin Van Hoolin busseihin jonkin oman lukitussysteemin. Muissa malleissa lukitus on erilainen, mutta Van Hoolilla vain ilma pitää ovea kiinni. Muuten Van Hool on kyllä hyvä auto, emmekä ole siitä luopumassa. Niitä on meillä tosin vain kaksi, kertoo Salo.

Salon mukaan keskioven lukitseminen avaimella ulkopuolelta ei ole mahdollista. Keskiovi on samalla auton varauloskäytävä, josta on päästävä tarvittaessa nopeasti ulos.

Ovesta putosi kaksi vaasalaista miestä, joista toinen pääsi tarkastuksen jälkeen jatkamaan matkaansa muun seurueen mukana. Toinen joutui jäämään sairaalaan, mutta hänenkään vammansa eivät tiettävästi ole kovin vakavia. Vesa Salon mukaan tilausajossa olleessa bussissa osa matkustajista oli juonut melko runsaastikin olutta. Salo korostaa matkustajien omaa vastuuta turvallisuudestaan: liikkuvassa bussissa kannattaa istua paikallaan. Kaiken kaikkiaan tapaus on Salon mukaan poikkeuksellinen.

- Neljäkymmentä vuotta olen ollut alalla, ja tämä oli ensimmäinen kerta. Toivottavasti myös viimeinen, sanoo Salo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.