Audi uskoo "kehonrakentajamallinsa" olevan naisten mieleen: "Oli virhe ajatella, että kaikki naiset haluavat söpöjä autoja"

1:00
Audi Q3 kasvoi aikuiseksi – tältä näyttää toisen sukupolven malli.

Audi on ladannut paljon odotuksia uuteen ja aggressiivisemmin muotoiltuun Q3-malliin.

Audi uskoo, että sen viime vuonna uudistettu Q3-katumaasturi vetoaa naisiin aiempaa enemmän. Saksalaisvalmistajan mukaan auto on naisille – niin kuin miehillekin – statussymboli.

– Oli virhe ajatella, että kaikki naiset haluavat söpöjä autoja, Audin muotoilija Matthias Fink toteaa.

Toisen sukupolven Q3 on aiempaa lihaksikkaamman näköinen, ja Audi itse puhuukin jopa kehonrakentaja-lookista. Keulan kookkaan kehystykset sekä pullottavat kyljet antavat autolle aiempaa aggressiivisemman ilmeen. Uusi Q3 on edeltäjäänsä 96 millimetriä pidempi ja 18 milliä leveämpi, mutta korkeudesta on viilattu pois viisi milliä.

Kolmanneksi myydyin Audi

Q3 on saksalaisvalmistajan kolmanneksi myyvin malli Q5:n ja A4:n jälkeen. Joka kymmenes myyty Audi on Q3. Vaikuttavamman ulkonäön lisäksi Audi pyrkii lisäämään Q3:n myyntiä edellismallia nykyaikaisemmilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä sekä matkustamoon saaduilla lisäsenteillä.

Uuden sukupolven myötä Audi siirsi Euroopan-markkinoille menevien Q3-mallien valmistuksen Unkariin Espanjassa sijaitsevalta Seatin-tehtaalta, johon puolestaan siirrettiin uuden A1:n tuotanto Brysselistä, jossa keskitytään jatkossa sähköauto e-tronin valmistukseen.

Q3:n kovimmat haastajat ovat BMW X1, Mercedes-Benz GLA sekä Volvo XC40.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja