Ei enää mikään pikkuauto: Kipeästi päivitystä kaivannut Audi Q3 meni täysin uusiksi

1:00

Audi on esitellyt toisen sukupolven Q3:n. Suositun kokoluokan katumaasturi on kasvanut kokoa ja muuttunut muutenkin kypsempään suuntaan.

Pääkuvan video

Audi Q3 kasvoi aikuiseksi

Saksalaisvalmistaja lupaili tälle vuodelle uusien mallien vyöryä ja on toistaiseksi pitänyt sanansa. Tällä kertaa vuorossa on vuonna 2011 esitellyn Q3:n pitkään odotettu toinen sukupolvi. Q3 on ollut Audin malleista ehkä kipeimmin päivityksen tarpeessa.

Uusi Q3 on kasvanut huomattavasti isoluisemmaksi, vaikka ulkomuoto onkin aiempaa virtaviivaisempi. Akseliväli on venynyt 7,7 senttimetriä, kori lähes kymmenen senttiä ja leveyskin tuuman verran. Sen sijaan korkeudesta on nykymuodin mukaisesti höylätty muutama milli. Matkustajilla pitäisi kuitenkin olla aiempaa mukavammat oltavat. Uutukaisen ulkoinen ilme on ensimmäistä sukupolvea ärhäkämpi, minkä ansiosta se istuu Audin nykymallistoon kuin nakutettu.

Ohjaamo on nostettu aivan uudelle tasolle niin designin kuin materiaalienkin osalta. Viittaukset suurempiin ja ylellisimpiin malleihin ovat ilmeiset, mutta esimerkiksi kymmentuumaisia kosketusnäyttöjä on kahden sijaan yksi. Mittariston saa halutessaan virtuaalisena.

Tekniikkapuolella on niin ikään tehty suuria parannuksia, sillä tarjolla on laaja valikoima kuljettajaa avustavia järjestelmiä aina mukautuvasta vakionopeussäätimestä kuolleen kulman varoittimeen, kaistavahtiin ja pysäköintiavustimeen. Vakiovarusteena on jalankulkijat ja pyöräilijät autojen lisäksi huomioiva hätäjarrutusjärjestelmä.

Uusi Q3 saapuu Suomeen vielä tämän vuoden puolella. Tarjolle tulee kolme bensamoottoria sekä yksi diesel, joiden teholukemat asettuvat 150 ja 230 hevosvoiman välille. Vaihteistopuolelta löytyy sekä automaattinen että käsin vatkattava laatikko, ja nelivetokin on luonnollisesti saatavissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja