Ateria 5 teelusikallista puuroa − Liisan hurja painonpudotus teki hänestä uuden naisen, katso kuvat!

Liisa on laihduttanut kolmessa ja puolessa vuodessa huikeat 88 kiloa. Sinnikäs suurperheen äiti ei antanut miehensä vastustuksen ja tuen puutteen lannistaa vaan kamppaili kiloja vastaan yksin ja omin neuvoin. Liisan laihdutus oli poikkeuksellisen rankkaa muutenkin: puuroannokseksi riitti viisi teelusikallista.

Viisi lasta synnyttänyt, omistautuva sijaisäiti Liisa, 56 vuotta, painoi pahimmillaan lähes 140 kiloa, ja ylipaino aiheutti jo terveysongelmia. Liisa oli laihduttanut reippaasti aiemminkin, mutta tiputus oli tyssännyt raskauksiin ja aviomieheen, joka ei katsellut laihtumista hyvällä.

Liisa kertoo, ettei hän saanut laihduttamiseen tukea tai ohjeita juuri muualtakaan vaan luotti ainoastaan itseensä.

– Aloin syödä salaattia ja ruisleipää, noin 7–8 kertaa päivässä, mutta pieniä annoksia. Söin laidasta laitaan, mutta aina vain vähän kerralla, Liisa muistelee taktiikkaansa.

Liisan tapauksessa annokset olivat todella pieniä ja kielivät äärimmäisestä itsekurista. Hän kertoo, että saattoi esimerkiksi syödä kaurapuuroa vain viisi teelusikallista, ja nauttia sen kanssa palan ruisleivästä sekä ison lasin vettä. Pieniä annoksia saattoi kertyä jopa 10 päivässä.

– Ensimmäiset 20 kiloa olivat työn ja tuskan takana. Mietin, että jaksanko.

Tutut eivät tunnista

Liisa sai painon tippumaan, mutta aluksi hänen tuttavansa eivät edes huomanneet muutosta, vaan ihmettelivät, mistä kohdin Liisa oli laihtunut.

Päättäväinen Liisa ei kuitenkaan lannistunut. Hän jatkoi uutteraa painonpudotusta, ja nyt edes sukulaiset eivät aina tunnista siroa Liisaa kadulla. Huiman 88 kilon pudotuksen jälkeen hän painaa enää 58 kiloa, kuin nuoruusvuosinaan.

Uusi rakastettu ei puolestaan tunnistanut Liisaa parin vuoden takaisista kuvista.

– Se kuva on nyt jääkaapin ovessa, ja muistuttaa siinä aina jos tekee mieli hakea herkkuja.

Studio55.fi/Milja Atu


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja