Mainos

Asuntolainojen kysyntä edelleen vilkasta

Asuntolainojen kysyntä on jatkunut vilkkaana toukokuussa. Kaupankäyntiä ovat vauhdittaneet muun muassa vakaana säilynyt korkotaso ja suurten asuntojen ilmestyminen markkinoille.

Viime vuonna uusia asuntolainoja nostettiin ennätykselliset 24,8 miljardia markkaa. Mikäli tämä vuosi seurailee edellisvuoden mallia uusien asuntolainojen ajoituksen suhteen, ollaan jo nyt noin 1,5 miljardia markkaa pirteämmässä vauhdissa.

Suomen Rahatieto Oy:n vertailun mukaan uusia nostettuja asuntolainoja oli huhtikuussa reilut 700 miljoonaa markkaa enemmän viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ainakin pääkaupunkiseudulla asuntolainojen kysyntä on jatkunut toukokuussakin vilkkaana.

Pankinvaihtotilanteessa asiakkaat haluavat päästä eroon prime-sidonnaisista lainoista, jotka ovat jääneet pysyvästi markkinasidonnaisia korkeammalle tasolle ja pankinvaihtotilanteessa nämä näkyvät uusina lainoina. Myös asuntolainojen korot ovat laskeneet hivenen kevään aikana. Lainaa saa jo alle kuuden prosentin.

Alkuvuoden korkojen nousun jälkeen pankit ovat tarkistaneet hinnoitteluaan. Ne sitovat yhä useammin asuntolainoja lyhyisiin viitekorkoihin ja kolmen kuukauden heliboriin. Lisäksi asuntomarkkinoille on ilmestynyt kokonaisia kerrostaloja ja edustusasuntoja, joita eläkesäätiöt ja pitkäaikaissijoittajat havittelevat.
(MTV3/Tarja Hakulinen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.