Mainos

Asuntojen hintojen nousu jatkuu

Asuntojen hintojen nousu jatkui koko maassa heinä-syyskuussa.

Tilastokeskuksen ennakkotiedot kertovat, että vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat 2,5 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 3,6 prosenttia ja muualla maassa 1,5 prosenttia.

Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat koko maassa 0,2 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla nousua oli 1,1 prosenttia, kun taas hinnat laskivat muualla maassa 0,6 prosenttia.

Neliöhinta nousi Helsingissä 4 prosenttia

Vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 1 945 euroa. Pääkaupunkiseudulla neliöstä joutui maksamaan keskimäärin 2 915 euroa ja muualla maassa 1 508 euroa.

Edellisestä neljänneksestä hinnat nousivat Helsingissä 4 prosenttia, Espoo-Kauniaisissa 3,7 prosenttia ja Vantaalla 1,6 prosenttia. Turussa hinnat nousivat 3,3 ja Tampereella 1,3 prosenttia. Oulussa hinnat laskivat 1,1 prosenttia.

Verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan hinnat nousivat Helsingissä 1,9 prosenttia ja Espoo-Kauniaisissa 0,5 prosenttia, mutta laskivat Vantaalla 1,0 prosenttia. Hinnat laskivat Tampereella 2,5 ja Oulussa 0,5 prosenttia, Turussa hinnat pysyivät ennallaan.

Tilastokeskuksen asuntojen hintatilasto perustuu verohallinnon aineistoon. Ennakkotiedot sisältävät noin kaksi kolmasosaa vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kaupoista.

Uusien asuntojen hinnat laskivat viime vuodesta

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat heinä-syyskuussa koko maassa 3,1 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 2,5 ja muualla Suomessa 3,4 prosenttia.

Uusien asuntojen keskineliöhinta oli 2 802 euroa koko maassa, 3 589 euroa pääkaupunkiseudulla ja 2 519 euroa muualla Suomessa.

Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna uusien asuntojen hinnat laskivat koko maassa 1,1 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,2 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 1,9 prosenttia.

Tiedot perustuvat suurimpien rakennuttajien ja kiinteistövälittäjien kauppahintatietoihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.