Mainos

Asumisyksikön asukas iski toista puukolla reiteen ja suolasi haavan 350 euron vuoksi – uhri ei päiviin hakenut apua koston pelossa

Espoolaisessa asumisyksikössä asunut mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen tämän puukotettua toista asuntolan asukasta jalkaan ja vietyä tämän television, henkilö- ja pankkikortin sekä tietokoneen.

Uhri, mies ja tätä myöhemmin rikoksessa avustanut nainen olivat viime heinäkuussa viettämässä aikaa päätekijän asunnossa, jonne päätekijä oli uhrin kutsunut viettämään aikaa. Päätekijän nukahdettua nainen ja uhri siirtyivät jatkamaan iltaa uhrin asunnolle, joka sijaitsi samalla käytävällä kuin miehen asunto.

Herättyään mies saapui uhrin asuntoon ja sisään tultuaan iski tätä puukolla takareiteen. Uhri oli puolustautunut, jolloin hän sai myös viiltohaavan vasempaan korvaansa.

Ei hoitanut haavaa koston pelossa

Välikohtauksen jälkeen mies oli väittänyt, että uhri olisi varastanut tältä 350 euroa. Uhrin mukaan hänet oli ”puoliksi potkittu” suihkuun, ja jonkin ajan päästä hänet oli sidottu istuma-asuntoon nippusitein. Kun hän oli kieltänyt tietävänsä mitään rahoista, oli hänen haavoihinsa kaadettu suolaa kaapista löytyneestä suolasirottimesta.

Tilanteessa uhri oli ehdottanut tilanteen päättämiseksi, että häneltä voitaisiin ottaa jotain tavaraa. Tässä paikalla ollut nainen auttoi tarkistamalla, ettei käytävässä ollut muita ihmisiä siirrettäessä tavaroita päätekijän asuntoon. Tämä tallentui asuntolan valvontakameroihin.

Kostotoimien pelossa uhri ei ollut kertonut asiasta muille, vaan pyrkinyt pysymään poissa kotoaan ja etsimään uutta asuntoa. Asia tuli ilmi vasta noin kolme vuorokautta myöhemmin uhrin asioidessa sosiaalitoimistossa, joka määräsi hänet sairaalaan tarkistamaan haavansa, joka puhdistettiin ja liimattiin kiinni. Hän ei ollut nimennyt tekijän henkilöllisyyttä lääkärille, koska ei halunnut ”vasikoida”, mutta kertoi asiasta myöhemmin terveyspoliklinikan hoitajalle ja tilannetta selvittämään tulleelle poliisipartiolle.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi päätekijän kahden vuoden vankeuteen törkeästä ryöstöstä, ja tätä auttaneen naisen kuuden kuukauden vankeuteen. Päätekijä tuomittiin korvaamaan uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta sekä pysyvästä kosmeettisesta haitasta yhteensä 3 000 euroa. Lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan kärsimyksestä 2 000 euroa, mistä naisen kanssa yhteisvastuullisesti 1 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.