Mainos

Törkeä vapaudenriisto: Mies esti naisen paon kotoaan – pahoinpiteli naista julmasti koko viikonlopun

Turun hovioikeus on tuominnut 33-vuotiaan miehen vankeuteen tuntemansa naisen törkeästä vapaudenriistosta.

Tapahtumat saivat alkunsa viime elokuun puolivälissä Turun seurulla, kun parikymppinen nainen ja mies saapuivat naisen asunnolle varhain lauantaiaamuna. Astuessaan asuntoon mies työnsi pätkän tulitikkua oven lukkoon sanoen, että tämä estää sen, ettei asuntoon pääse enää muita sisään.

Uhkasi fileerausveitsellä

Asunnossa mies alkoi syyttää naista uskottomuudesta. Sen jälkeen alkoi pahoinpitely, joka kesti iltaan saakka. Mies muun muassa hakkasi naista päähän nyrkein ja avokämmenin. 

Lisäksi hän uhkasi naista tappamisella ja heilutteli tämän edessä fileerausveistä sanoen: "Tiedätkö miltä tuntuu, kun veitsi uppoaa sinuun?".

Lisäksi mies oli uhannut naisen koiraa ja ettei tämä näkisi lastaan enää ikinä. Tuomiosta ei käy ilmi, että lapsi olisi ollut asunnossa teon aikana.

Nainen kertoi oikeudessa, ettei uskaltanut soittaa hätänumeroon, sillä hän pelkäsi miehen tappavan hänet. Kerran hän soitti lukkosepälle ja toivoi tämän näkevän hänen hätänsä. Lukkoseppä kuitenkin korjasi lukon ja poistui paikalta.

Kerran naisen onnistui paeta asunnosta, kun miehen serkku saapui asuntoon. Nainen juoksi läheiselle tielle, mutta mies sai hänet kiinni ja raahasi uudestaan asuntoon.

Lopulta mies päästi naisen käymään lääkärissä kovien kipujen vuoksi sunnuntaiaamuna. Hän vannotti uhria olemaan kertomatta tapahtuneesta kenellenkään.

Vaati naiselta korvauksia pahoinpitelystä

Oikeudessa uhrin ja syytetyn kertomukset erosivat toisistaan täysin. Miehen mukaan nainen pahoinpiteli häntä ja vaati naista maksamaan hänelle tuhat euroa korvauksena. Lisäksi hän vetosi naisen aiemmin autokolarissa saamaan aivovammaan, jonka vuoksi hän ei voisi muistaa tapahtumia uskottavasti.

Oikeus piti kuitenkin naisen näkemystä tapahtumien kulusta uskottavampana. Useat todistajanlausunnot tukivat naisen kertomusta. Lisäksi valokuvilla osoitettiin uhrin saamat vammat sekä naisen kotiin teon yhteydessä aiheutuneet vauriot. Muun muassa asunnon seinä sekä naisen sänky olivat hajalla.

Turun hovioikeus tuomitsi miehen 2 vuoden 3 kuukauden vankeuteen törkeästä vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä. Rangaistus aleni hieman käräjäoikeuden aiemmin langettamasta.

Lisäksi mies määrättiin maksamaan uhrilleen yli 12 000 euron korvaukset kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta, asunnon vaurioista, lukon rikkoutumisesta, lääkärikuluista sekä oikeudenkäyntikuluista.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.