Astonin uutuus osui salakuvaajan linssiin - sisältä löytyi yllättävän paljon Mersua

Uuden Aston Martin DB11:n tekniikka tulee pitkälti Mercedes-AMG:ltä. Voimalinjan lisäksi myös sisätiloista löytyy Mercedeksen komponentiikkaa.

Aston Martin ja Daimler tiedottivat yhteistyöstään vuoden 2013 loppupuolella. Aston Martin on yksi viimeisistä pienistä itsenäisistä urheiluautovalmistjista, ja kustannustehokkuuden nimissä he tarvitsivat yhteistyökumppanin uuden sukupolven voimalinjojen kehittämiseen.

Uudesta Aston Martin DB11:sta löytyy Mercedes-AMG:ltä tuleva laaja tekniikkapaketti moottori mukaan lukien. Auto bongattiin testeistä Nürburgringiltä ja kuvaaja onnistui saamaan myös muutaman kuvan sisätiloista. Sisältä löytyi yllättävän paljon Mercedeksen komponentiikkaa. Keskikonsolista löytyy käytännössä suoraa S-sarjalaisesta lainattu Command-järjestelmän käyttökytkin. Lisäksi mittaristo vaikuttaa suoraan Mercedeksen lippulaivasta otetulta.

Kuvissa näkyvä sisustus on todella prototyyppivaiheessa ja tuotantomallissa nämä komponentit tulevat todennäköisesti erottumaan Mercedeksen järjestelmistä selkeämmin. Käytännössä tämä kuitenkin tarkoittaa, että moottorin lisäksi myös elektroniikka on pitkälti peräisin saksalaisvalmistajalta.

Ulkonäöllisesti DB9:n seuraaja oli jo huomattavasti valmiimman näköinen. Pinnan perusmuodot ovat nähtävissä teippauksista huolimatta. Uutta Aston Martin DB11:ta odotetaan esiteltäväksi ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat