Ässät kiinnitti uuden maalivahdin – hankki myös kaksi hyökkääjää

Porin Ässät tiedottaa hankkineensa maalin suulle Sami Aittokallion. Myös hyökkääjä Valtteri Pihlajamäki siirtyy Poriin.

Ässien ja Aittokallion välinen sopimus on kaksivuotinen. Pihlajamäen sopimus on yksivuotinen, mutta sisältää syyskuun loppuun asti kattavan koeajan. 

Aittokallio siirtyy Poriin Vaasan Sportin riveistä, jossa hän pelasi menneellä kaudella 30 runkosarjanottelua, torjuntaprosentilla 89,5.

– Sami on kokenut ja nähnyt urallaan paljon, mutta hän on vasta lähestymässä parhaita pelivuosiaan. Hän on kypsä analysoimaan omaa tekemistään ja rehellinen omista vahvuuksistaan sekä kehitysalueistaan. Sami on oppinut nauttimaan pelaamisesta ja ennen kaikkea suhtautumaan häpeään, kritiikkiin ja virheisiin tavalla, jotka kääntyvät voimavaraksi, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula toteaa tiedotteessa. 

Aittokallio on NHL-seura Colorado Avalanchen varauksia ja on torjunut seurassa kolme NHL-ottelua. 

Pihlajamäki palaa Ässiin Mestis-seuran KeuPa HT:n riveistä. Pihlajamäki on VaPS:in kasvatteja, mutta saavutti SM-hopeaa kaudella 2017 Ässien A-nuorissa. 

Pihlajamäki teki KeuPan paidassa menneellä kaudella 47 runkosarjanottelussa 10+18=28 tehopistettä.

– Ensimmäinen Mestis-kausi oli rikkonainen loukkaantumisten vuoksi, mutta viime kaudella hän sai urheilla terveenä ja se näkyi heti myös kehittymisessä, pelaamisessa ja vastuussa, Kerttula kommentoi. 

Ässät tiedottaa myös tehneensä 2020-2021 kautta koskevan sopimuksen hyökkäjä Tommi Laakson kanssa. Laakso harjoittelee kesän Ässien mukana, mutta pelaa tulevalla kaudella Mestis-seura SaPKon riveissä, jonka jälkeen palaa Poriin.

Lue myös:

    Uusimmat