Mainos

Asiantuntijoiden vinkit kesätyöhakuun – erottuva kirjepaperi kannattaa

8:06

Kesätyötä hakiessa tärkeintä on erottautua muista: innokkuuden täytyisi paistaa hakemuksesta läpi ja pitäisi osata kuvailla, miksi on sopiva juuri siihen tehtävään.

Työnhaun yhteydessä monesti puhutaan siitä, että hakemuksen täytyy olla persoonallinen. Kun hakemuksia lähetettiin vielä postitse, käytettiin monesti erilaista kirjepaperia ja yritettiin erottautua ulkoisilla seikoilla.

Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio kertoo Huomenta Suomessa, että erottautuminen kannattaa tänäkin päivänä, koska silloin hakija jää mieleen.

– Jos hyvin osaa kertoa sen, miksi minä olisin tähän sopiva, niin silloin erottuu massasta. Ja sitä kannattaa tehdä. Kyllä sillä on merkitystä, jos persoonallisuus tulee esille. Positiivisella tavalla tietysti.

Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen kertoo, että asenne ja innostus ovat erittäin tärkeitä. Lisäksi työnantajasta täytyy ottaa selvää, koska sen huomaa hakemuksesta.

– Jos ei innostus ja halu tulla firmaan näy siinä, niin helposti menee toiseen pinkkaan.

Molemmat asiantuntijat ovat sitä mieltä, että nuorten kannattaa ehdottomasti hakea kesätöitä, vaikka ne eivät olisikaan omalta tai suunnitteilla olevalta alalta.

– Sitä kautta saa kokemuksia. Vaikkei se olisi juuri siltä alalta, mitä suunnittelee, niin näkee ainakin, millainen ala se on työskennellä, toteaa Ritakallio.

– Se liittyy siihenkin, että saat vastuuta, opit, kehityt ja pääset siihen porukkaan mukaan. Kannattaa ihmeessä miettiä hyvin laaja-alaisesti. Kyllä työnantajat arvostavat kaikenlaista työkokemusta, sanoo Salminen-Kultanen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.