Asiantuntijoiden mukaan G-pistettä ei ole olemassakaan – tämä on kuvaavampi termi

Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? 3:17
Katso video: Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? Seksuaaliterapeutti vastaa.

G-pisteen sijasta kannattaisi puhua G-alueesta.

G-pisteellä viitataan vaginan etuseinämän sisällä sijaitsevaan herkkään alueeseen, jonka stimuloinnin jotkut naiset kokevat antavan voimakkaan orgasmin. Kaikki eivät kuitenkaan onnistu yrityksistä huolimatta löytämään G-pistettään tai kokevat kohdan hyväilyn kaikkea muuta kuin nautinnolliseksi.

Nyt asiantuntijat esittävät Sexual Medicine Reviews -julkaisussa, että yksittäisen kohdan sijaan tulisi puhua G-alueesta. He pitävät G-piste-termin käyttöä harhaanjohtavana ja tästä syystä sopimattomana. Kolmen seksuaaliterveyteen erikoistuneen lääkärin ulostulosta uutisoivat muiden muassa brittimediat Independent ja Daily Mail.

Viisi erilaista erogeenistä kudosta

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun 70 vuotta vanhaa teoriaa G-pisteestä kritisoidaan.

Useimmilla naisilla kosketukselle herkin erogeeninen alue on sisempien häpyhuulten yhtymäkohdassa näkyvä klitoris, josta suurin osa sijaitsee piilossa lantion alueella. Klitoris sisältää peniksen tavoin paisuvaiskudosta. Seksuaalinen kiihottuminen saa klitoriksen paisumaan. Onkin esitetty, että G-piste on vain osa paisunutta klitorista.

Nyt asiantuntijat ovat tulleet siihen johtopäätökseen, että yhden yksittäisen kohdan sijaan G-pisteen kohdan stimuloinnista aiheutuvan nautinnon taustalla on viisi eri erogeenistä kudosta genitaalialueella. Alueista kaksi on klitoriksessa, kaksi virtsaputken lähellä ja yksi emättimen etuseinämässä.

Tästä syystä G-alue olisikin osuvampi termi herkästi kiihottuvia kohtia kuvaamaan.

Genitaalien lisäksi monet muut kehon alueen voivat olla herkkiä kosketukselle, esimerkiksi rinnat, nännit tai napa. Avoin keskustelu seksikumppanin kanssa ja avoimuus kokeilla uusia asioita auttavat viemään nautinnon uudelle tasolle.

Orgasmi hakusessa? Katso videolta viisi testaamisen arvoista asentoa.

Viisi varminta seksiasentoa orgasmiin 0:50
Katso video: Viisi varminta seksiasentoa orgasmiin.

Lue myös:

    Uusimmat