Asiantuntijan matkavinkit Intian ihmeisiin - Nämä pitää nähdä!

Virpi Hämeen-Anttilalle rakas Intia on antoisa matkakohde. Suuresta maasta löytyy niin historiaa ja hiekkarantoja kuin vuoria ja viidakkoakin.

– Matka Intiaan on kuin kulttuurihistorian peruskurssi. Siellä on niin monta historian kerrosta. Se on vähän kuin Italiassa, historia elää, Virpi Hämeen-Anttila kertoo suosikkikohteestaan.

–Se, mihin Intiassa kannattaa matkustaa, riippuu siitä, miten pitkäksi aikaa Intiaan menee ja mitä haluaa. Intia on suuri alue kuin EU. Siellä pitää valita: ottaa vaikka jonkun kaupungin alue, ja kierrellä siinä ympäristössä.

Perinteinen matkareitti, niin sanottu kultainen kolmio, eli Delhi, Agra ja Jaipur, on Hämeen-Anttilan mielestä syystäkin suosittu: se sopii hyvin ensimmäistä kertaa Intiaan matkustavalle.

Historiasta ja temppeleistä kiinnostuneille hän suosittelee retkeä Intian pyhimpään kaupunkiin Varanasiin. Khajurahon temppeli Keski-Intiassa on myös aivan erityisen hieno, Hämeen-Anttila vinkkaa.

Idässä, esimerkiksi Sanchissa, voi ihailla buddhalaisia temppelikumpuja, stupia. Mumbain ympäristössä länsirannikolla on shivalaisia temppeleitä. Ellorassa on valtavan hieno kallioon veistetty temppeli, ja Ajantassa buddhalaisia kalliomaalauksia, Hämeen-Anttila luettelee.

Hiekkarantoja ja Himalajaa

Goa on tuttu kohde auringonpalvojille, mutta Hämeen-Anttila muistuttaa, että Intiassa on muitakin hienoja rantakohteita, esimerkiksi Sri Lankassa ja Tamil Nadussa.

–Kerala on myös aika hieno alue, viidakkoinen ja vihreä, Hämeen-Anttila huokaa, ja kuvailee asuntolaivojen lipumista alueen suistomaisissa maisemissa.

Itse hän suuntaa kuitenkin mieluiten vuorille, Himalajan valtakuntiin.

– Ihmisiä on vähemmän, ja luonto, ilmasto ja kulttuuri ovat niin kiinnostavia, Hämeen-Anttila kuvailee.

Tiibetiin voi olla vaikea matkustaa, mutta tuosta Himalajan valtakunnasta kiinnostuneille Hämeen-Anttila suosittelee reissua Intian Dharamsalaan, jossa näkee tiibetiläistä elämänmenoa.

Hämeen-Anttila kehottaa nauttimaan myös maan maineikkaasta ruokakulttuurista, joka vaihtelee alueittain. Tuliaisiksi hän vie käsityötaidetta ja kankaita.

–Intia on oikea tekstiilinmetsästäjän taivas. Aina on kapsäkki täynnä palatessa, Hämeen-Anttila nauraa.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja