Mainos

Asiantuntija vinkkaa: Asenna Facebook-profiiliisi alkolukko

Facebookissa kannattaa ottaa käyttöön alkolukko, vinkkaa asiantuntija Huomenta Suomessa.

IT-sovelluksiiin ja -ohjelmistoihin erikoistuneen 2General Oy:n omistaja Juha Kaunisto myös huomauttaa, että verkossa on syytä muutenkin miettiä, mitä tietoja siellä jakaa.

– Se on hyvä ohje, että Facebookiin on saatavilla alkolukko, jolloin ehkä ne kaikkein noloimmat päivitykset jää tekemättä, Kaunisto sanoo.

Hänen mielestään sosiaalisen median käyttäjät alkavat vähitellen ymmärtää, mitä netissä kannattaa sanoa ja mitä ei. Kauniston mukaan joitain asioita kannattaa miettiä erityisesti.

– Konkreettisin esimerkki on se, että kannattaako lomasuunnitelmiaan kertoa koko maailmalle. Vähän samaan tapaan kuin se, että tyhjennetäänkö postilaatikko, kun lähdetään Kanarialle. Verkossa liikkuu myös rikollisia. Jos he saavat jostain tiedon, ettet ole kotona niin heidän on helpompi käydä asioillaan, sanoo Kaunisto.

Kaunisto kertoo, että ihmisten tekemisiä sosiaalisessa mediassa seurataan useammaltakin taholta.

– Analysointeja tehdään esimerkiksi mainostajia varten, jotta ne voivat kohdentaa markkinointiaan paremmin. Sitten on valtion tahoja, jotka yrittävät kartoittaa turvallisuusuhkia. Sitten on yleishyödylliset palvelut kuten hakukoneet.

Kauniston mielestä analysointi on osittain lähes pakollista, jotta sosiaalista mediaa voidaan käyttää sellaisena kuin se nyt tunnetaan. Hän uskoo, että tulevaisuudessa muun muassa mainosten ja palveluiden kohdentaminen tietyille käyttäjille on nykyistäkin keskeisempää.

– Nyt mennään siinä, mitä 10 vuotta sitten visioitiin. Uskon, että tulevaisuudessa esimerkiksi reaaliaikaisuus sekä ulkomaailman ja verkon yhdistäminen ja tarkempi personointi juuri sinulle tulevat olemaan todella keskeisiä teemoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.