Asiantuntija linjaa: Tähän Leijonien on turvauduttava äärivaarallista Sveitsiä vastaan – "Isoin ase tänään"

Vilttiketju: Petteri Sihvoselta iso ohje Leijonille Sveitsi-peliin – "Pitää kiskoa paljon" 5:07
Vilttiketju: Petteri Sihvoselta iso ohje Leijonille Sveitsi-peliin – "Pitää kiskoa paljon."

Leijonat on tiistai-iltana valtavan haasteen edessä, kun vastaan luistelee NHL-tähtinimiä pullisteleva Sveitsi. MTV Urheilun asiantuntijalla Petteri Sihvosella on tähän erityisesti yksi pelitavallinen ohje: trap-puolustus. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Sihvonen luonnehtii Sveitsiä "monikasvoiseksi joukkueeksi, jota vastaan on pelattava, mitä peli pyytää". Asiantuntijan ennakoinnin mukaan tämä tarkoittaa enemmän nopeita lähtöjä viivelähtöjen sijaan, mutta näiden suhde pitää silti olla kunnossa. 

Leijonien pitää saada ottelun maalimäärä ja pelin holtiton virtaus minimiin, sillä Sveitsi on erittäin luisteluvoimainen joukkue. 

– Se sveitsiläisten peli Leijonien pitää ottaa pois pelaten visusti puolustaen, aina kolmas hyökkääjä pelin alla, takakarvat sinne ja muuta. 

– Trappia pitää kiskoa paljon. Väittäisin, että trap on isoin ase tänään, ehkä maalivahtipelin lisäksi, Sihvonen lisää.

Päästäkseen puolivälieriin Leijonien pitää ottaa vähintään piste Sveitsiltä, jos Itävalta saa kolmen pisteen voiton Isosta-Britanniasta kello 13.20 alkaneessa ottelusta. MTV Urheilu seuraa tuota kamppailua hetki hetkeltä – mukaan pääset tästä linkistä!

Kuuntele Sihvosen ennakkoanalyysi illan huimasta ottelusta kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta. Hän ottaa kiinni muun muassa ylivoimapeliin, jossa joukkueilla on hyvin erilaiset rekordit. 

Lue myös:

    Uusimmat