Leijonat pelastui! Lohkojumbo Iso-Britannia teki sensaatiotempun Itävaltaa vastaan – näin ottelu eteni

Vilttiketju: Petteri Sihvoselta iso ohje Leijonille Sveitsi-peliin – "Pitää kiskoa paljon" 5:07
Vilttiketju: Petteri Sihvoselta iso ohje Leijonille Sveitsi-peliin – "Pitää kiskoa paljon."

Leijonien kanssa viimeisestä jatkopaikasta MM-kisoissa taistellut Itävalta suli karmivasti lohkojumbo Isoa-Britanniaa vastaan. MTV Urheilu seurasi peliä hetki hetkeltä.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Itävalta–Iso-Britannia 2–4

Seuranta:

Kello 15. 36: MTV:n liveseuranta kiittää ja kuittaa! Olihan melkoinen ottelu ja tulos sen mukainen. Palataan jälleen asiaan illalla, kun Suomi kohtaa Sveitsin MM-kisojen viimeisessä lohkopelissään ennen torstaina pelattavaa Ruotsi-puolivälierää.

3. erä:

Se on siinä! Iso-Britannia voittaa 4–2 ja varmistaa samalla Suomen jatkopaikan MM-kisojen puolivälierissä! Sensaatiomainen temppu briteiltä ja valtava mureneminen Itävallalta, joka saattoi unelmoida ensimmäisestä puolivälieräpaikasta 30 vuoteen.

60. min: Viimeinen minuutti on käynnissä! Itävalta saa kavennuksen, mutta taitaa tulla liian myöhään. 2–4! Vielä pitäisi iskeä kahdesti.

59. min: Ei tässä Itävallan kiristä ole enää mitään merkkiä. Mutta Britannia joutuu vielä jäähylle, kun Mosey lähetetään istunnolle kampituksesta. Vajaat kaksi minuuttia peliä jäljellä.

57. min: Itävallan ainutlaatuinen sauma MM-jatkopaikasta on murskaantumassa nyt lohkojumbo Ison-Britannian käsittelyssä. Hämmentävä sulaminen Leijonat kaataneelta miehistöltä.

56. min: Mitä tekee Itävallan sveitsiläisvalmentaja Roger Bader? Neljä minuuttia peliä jäljellä, ja Itävalta ottaa maalivahdin pois. Ja Iso-Britannia ratkaisee välittömästi ampumalla kiekon tyhjään maaliin! Leijonien jatkopaikka näyttää nyt varmalta. Peli on Isolle-Britannalle nyt 4–1!

55. min: Itävalta heittää pitkän kiekon. Keskieurooppalaisten aika on kortilla.

54. min: Iso-Britannia kestää! Jatkotilanteessa Ben O'Connor pääsee laukomaan jälleen vihaisen lämärin, Kickert torjuu kropallaan.

53. min: Itävalta saa hyviä paikkoja, mutta toistaiseksi laukaukset ovat paukkuneet plekseihin.

52. min: Itävalta ylivoimalle! Briteille kaksiminuuttinen korkeasta mailasta. Syntyykö kavennus?

51. min: Iso-Britannia iskee jälleen! 3–1! Leijonat on saamassa nyt valtavan lahjan lohkojumbolta, joka ei ennen tätä peliä ole saanut vielä pistettäkään. Maalintekijäksi kirjataan Evan Mosey. Itävallalta kaivataan nyt urotekoja, jos se mielii jatkaa turnaustaan.

51. min: Kolmannesta erästä puolet on jo kulunut. Edelleen Itävallan peli on täysin sekaisin.

48. min: Nyt mennään päästä päähän. Itävallan pelaamisessa huokuu kamppailun tärkeys. Se tarvitsee kaksi maalia pitääkseen jatkosaumansa elossa.

46. min: Itävalta hakee nyt ahnaasti tasoitusta. Peli pyörii brittien päädyssä.

45. min: Britannian Betteridge pääsee laidalta puolittain läpi ja laukoo kiekon ylärimaan! Itävalta säästyy nyt nöyryyttävältä takaiskumaalilta.

44. min: Nyt mitataan Itävallan kanttia. Britit ovat vieneet pelitapahtumia mielin määrin omasta toisen erän tasoituksestaan lähtien.

42. min: Pakkopeli on käynnissä! Maali! Iso-Britannia iskee 2–1-johtoon! Perlini iskee vaivattomasti pomppukiekon rysään ja saa Itävallan leirin tuskan vain kasvamaan!

41. min: Kolmas erä on käynnissä! Jos lukemat säilyvät tasoissa varsinaisen peliajan loppuun, Leijonien jatkopaikka on varma. Ja Iso-Britannia pääsee heti ylivoimalle hakemaan johtomaalia! Thomas Raffl istumaan kaksiminuuttista Itävallalta.

2. erä:

Summeri soi ja toinen erä päättyy! Lohkojumbo Iso-Britannia kiusaa Itävaltaa nyt toden teolla ja voi perustellusti sanoa erän menneen briteille.

Toisen erän laukaukset kirjattiin Britannialle murskaavasti 16–7.

40. min: Rossi saa loistopaikan Britannian maalin eteen, mutta Itävallan NHL-tähti ei onnistu! Lukemat yhä sinnikkäästi tasan 1–1.

38. min: Jälleen maalipaikka Britannialla! Richardsonin kuti kuitenkin päin Kickertiä, joka pitää Itävaltaa tällä hetkellä pystyssä.

38. min: Ben O'Connor tulittaa nyt jatkuvasti kohti Kickertiä. Jo kolmas laukaus brittipakilta tähän erään.

37. min: Itävallalta vaihteeksi hieman parempaa tekemistä ja painetta brittien päätyyn. Pyöritys ei kuitenkaan tuota kunnon paikkoja.

35. min: Ison-Britannian avaus karkaa pitkäksi. Itävallan leirissä nyt huolestuneita katseita joukkueen otteen kadottua täysin.

33. min: Britannialla jälleen avopaikka! Itävalta on nyt aivan purjeessa. Mosey ei kuitenkaan onnistu nokikkain Kickertiä vastaan.

31. min: Itävallan pelistä aistittavissa nyt pientä paniikkia. Britit ovat saaneet aivan eri tavalla otetta kiekosta. Kickert joutuu jälleen torjumaan O'Connorin lämärin.

30. min: Iso-Britannia jälleen pahanteossa! Dowd pääsee yrittämään maalintekoa huipputontilta, mutta Kickert kestää. Britit ovat saaneet nyt valtavasti energiaa tasoitusmaalistaan.

29. min: Itävalta kestää alivoiman loppuun ilman lisäosumia. Dowd ampuu samalla hetkellä kiekon Kickertin logoon.

28. min: Ben O'Connor lataa tulisesti yläkulmaan ja tasoittaa ottelun! Brittien ylivoimaa vielä noin minuutti jäljellä.

28. min: Ei uppoa millään! Ison-Britannian tasoitus on äärimmäisen lähellä, mutta Kickert saa jään pinnasta kiekon räpylänsä alle. Valtava tilanne.

27. min: Itävaltaa saa samassa ajassa joukkuerangaistuksen, joten Iso-Britannia saa nyt kultaisen sauman tasoitukseen viidellä kolmea vastaan!

27. min: Iso-Britannia ylivoimalle! Perlini hankkii Itävallalle kakkosen taitavalla harhautuksellaan, kun hänet kampataan hyökkäyspäässä.

25. min: Itävalta heittää jälleen pitkän kiekon. Katkonaista on ollut peli toisen erän alussa.

24. min: Britannia pääsee yrittämään tasoitusta heti maalin perään, mutta Kickert torjuu vaarallisen yrityksen.

23. min: Maali! Itävallan Unterweger pommittaa viivalta painavan lyöntilaukauksen, ja Ben Bowns hörppää vedon, vaikka maskia ei ole nimeksikään! Itävalta johtaa 1–0.

22. min: Pakkopeli ei lähde käyntiin ja Itävallalla karkaa kiekko pitkäksi. Aloitus Itävallan päätyyn. Britannia saa aloituksesta vedon maalille ja Kickert joutuu sulkemaan kiekon. Takkuinen alku ylivoimalle.

21. min: Itävalta saa huikean maalipaikan, mutta Britannian Robert Dowd pelastaa tilanteen pakkoraon koukullaan. Itävalta ylivoimalle!

21. min: Toinen erä on käynnissä! David Kickert torjuu heti pari laukausta Itävallan maalilla. Seuraavassa tapahtumasarjassa Britannia lyö pitkän kiekon.

1. erä:

Summeri soi! Iso-Britannia ja maalivahti Ben Bowns kestävät Itävallan myllytyksen. Ensimmäinen erä on ohi.

Itävalta laukoi maalia kohti kymmenen kertaa. Britannialle kirjataan ensimmäisessä erässä viisi laukausta.

20. min: Iso-Britannia saa rangaistuksen tapettua! Maalittomassa tilanteessa jatketaan, mutta Itävalta jatkaa dominointiaan.

18. min: Pakkopeli pyörii. Schneider laukoo painavasti suoraan syötöstä. Bowns kestää ja Britannia saa purun aikaiseksi.

18. min: Paul Huber hankkii rangaistuksen ja Itävallalle ylivoiman! Nyt mitataan brittejä.

16. min: Itävalta myllyttää! Zwergerillä on kelpo paikka iskeä maalin kulmalta, mutta Bowns pitää maalinsa puhtaana.

15. min: Pelin taso ei toistaiseksi ole häikäissyt. Itävalta on kuitenkin ollut lievästi niskan päällä.

12. min: Ison-Britannian Halbert ottaa typerän jäähyn omassa puolustuspäässä rusikoidessaan vastustajaa kulmaväännön päätteeksi. Täysin tarpeeton lahja vastustajalle. Tämän mitätöi kuitenkin kampitusjäähy, jonka Itävallan Huber ottaa välittömästi tämän perään. Peli jatkuu viidellä viittä vastaan.

9. min: Pelaajian taitoero alkaa nousta pintaan pelin tiimellyksessä. Siihen nähden Britannia on kuitenkin esiintynyt ihan mainiosti ja saanut ajoittaista painetta vastustajan päähän.

7. min: Nyt on Itävallan vuoro iskeä vaarallisesti. Peli pyörii hyökkäyspäässä kuin ylivoimalla ja joukkue saa pari vaarallista laukausta kohti Ben Bownsin maalia.

6. min: Britit ovat tulleet otteluun ahnaasti kamppailemaan. Itävallalla on nyt pientä hätää omassa päässään. Ei kuitenkaan laadukkaita maalipaikkoja tästä vaihdosta.

4. min: Iso-Britannia saa oivan maalipaikan Kickertin maalin kulmalle, mutta itävaltalaisvahti pysyy jämäkästi etutolpalla. Pelin paras paikka tähän mennessä.

3. min: Pientä hässäkkää Britannian maalilla, mutta nokkapokka ei johda rangaistuksiin. Aloitus brittien päässä.

2. min: Itävalta saa pienen pyörityksen aikaiseksi, mutta se ei johda laukaukseen.

1. min: Kamppailu on käynnissä! Itävalta lähtee heti ahnaasti karvaamaan kiekkoa Britannian puolustusalueella ja on lähelllä saada ensimmäisen tekopaikkansa.

Klo 13.15: Itävallan kokoonpanosta voi vielä mainita kapteeni Thomas Rafflin paluun. Norja-ottelun huilannut hyökkääjä ottaa paikkansa Itävallan ykkösvitjassa.

Klo 13.06: Itävalta on muuten yltänyt MM-kisoissa puolivälieriin viimeksi tasan 30 vuotta sitten.

Tuolloin se kohtasi jatkopeleissä Leijonat, joka jyräsi joukkueen 10–0 matkalla finaaliin. Kuuluisa MM-finaali Italiassa päättyi tuolloin Kanadan voittoon rankkarikisan jälkeen.

Klo 12.55: Ison-Britannian joukkueesta kantautuu sen sijaan heti huonoja uutisia Leijonille: joukkueen ylivoimainen ykköstähti Liam Kirk on sivussa sairastumisen vuoksi. Kirk joutui sivuun vaivan vuoksi jo edellisestä ottelusta Norjaa vastaan.

Klo 12.51: Itävalta pääsee puolen tunnin päästä käynnistyvään otteluun täydessä vahvuudessaan. Kokoonpanossa viilettää hyökkäyspään juhdat Rossi, Baumgartner ja Schneider. Maalissa torjuu Suomeakin vastaan 30 torjunnallaan onnistunut David Kickert.

Klo 12.50: Ison-Britannian voitto- ja pistesaldo on MM-kisoissa kokonaan avaamatta, joten brittien vetoapu Leijonille tuntuu ennakolta epätodennäköiseltä.

Klo 12.43: – Nyt voimme unelmoida hieman, Itävallan päävalmentaja Roger Bader hekumoi Österreichille.

Itävalta tarvitsee Ison-Britannian kaadon lisäksi apuja myös Sveitsiltä, jonka pitäisi voittaa Suomi varsinaisella peliajalla. Sveitsi on jo varmistanut paikkansa puolivälierissä.

– En kuitenkaan usko, että he lepuuttavat pelaajia viimeisessä (lohko-) ottelussa niin kuin viime vuonna, jolloin he kadottivat momentuminsa, Bader ennakoi.

Klo 12.39: Itävallan MM-jatkopaikkaa samalla kuin Suomen putoamista voisi pitää pienenä sensaationa.

Alun perin Itävallan tavoitteena onkin ollut varmistaa paikkansa tulevassa jääkiekon MM-turnauksessa.

– Me onnistuimme ensimmäisessä tavoitteessamme pysyä ylimmällä tasolla ja nyt me haluamme enemmän. Olemme hyvässä tilanteessa tällä hetkellä. Paineet ovat poissa, ja on hyvä, että pelaamme jatkuvasti paremmin. Keskitymme vain omaan peliimme, Itävallan tähtipelaaja Marco Rossi sanaili Österreich-lehdelle.

Klo 12.31: Tervetuloa seuraamaan Leijonien kannalta äärimmäisen tärkeää MM-ottelua! Vajaan tunnin päästä käynnistyvässä ottelussa ennakkosuosikki Itävalta voi varsinaisen peliajan voitolla kiilata alkulohkossa Suomen edelle. Jos Iso-Britannia onnistuisi kuitenkin nipistämään pisteenkin, Leijonien paikka turnauksen kahdeksan parhaan joukossa varmistuisi.