Leijonien on pysäytettävä MM-turnauksen vaarallisin pelaaja – "Suomelle iso ongelma"

Olli Jokinen varoittaa Leijonia kivikovasta Sveitsistä: "Ei hirveästi viivyttele" 1:39
Sveitsin tähtipuolustajan Roman Josin pysäyttäminen luo Leijonille kivikovan haasteen.

Leijonilla on tiistaina edessään kova painepeli, kun se kohtaa jääkiekon MM-kisoissa Sveitsin. Sveitsin vaarallisin ase on NHL-tähti Roman Josi.

Leijonilla on tiistai-iltana valtavien panosten äärellä, kun se kohtaa lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Sveitsin. Mikäli Itävalta nappaa tänään Isoa-Britanniaa vastaan täydet kolme pistettä, on Leijonien saatava Sveitsiltä vähintään piste edetäkseen puolivälieriin.

Sveitsilläkin riittää vielä panoksia, sillä joukkue taistelee lohkon kakkospaikasta, mikäli Tshekki ei voita Kanadaa varsinaisella peliajalla.

Sveitsin riveistä löytyy rutkasti tähtiloistoa. NHL-tähdet Roman Josi, Kevin Fiala, Nico Hischier ja Nino Niederreiter muodostavat joukkueensa vaarallisen syömähampaan. 

Varsinkin Josin, 33, kanssa Leijonien on oltava äärimmäisen tarkkana. Kokenut sveitsiläispuolustaja teki tällä kaudella NHL:n runkosarjassa puolustajalle hurjat 85 pistettä ja on yksi koko turnauksen vaarallisimmista pelaajista.

MM-kisoissakin jälki on ollut hurjaa. Josi on tehnyt kuudessa pelaamassaan ottelussa 11 tehopistettä ja on turnauksen pistepörssissä jaetulla kolmossijalla.

– Josi on sieltä siniviivalta todella vaikea pysäytettävä. Tämä tulee olemaan Suomelle iso ongelma – tai iso haaste ainakin, MTV Urheilun asiantuntija Sami Kapanen varoittaa.

Mikäli Leijonat haluaa taistella voitosta, on hurjavireinen Josi saatava kuriin.

– Siinä onkin tekemistä. Hän on niin hyvin liikkuva kaveri kyllä. Sillä Suomen joukkuepelillä meidän täytyy tappaa näitä heidän kovien yksilöidensä peliä, Kari Jalonen painottaa.

Sveitsi on hävinnyt tässä MM-turnauksessa vain Kanadalle ja joukkueen peli on ollut hyvällä tolalla. 

– Erittäin vauhdikas joukkue. Pelaa samalla lailla, miten suomalaisfanit ovat nähneet EHT:lla, mutta täysin eri pelaajilla. Kaikki parhaat pelaajat Timo Meieria lukuun ottamatta taitaa olla jalkeilla. Vauhdikas joukkue, joka pelaa aika vahvasti kiekkoa ylöspäin koko ajan. Ei hirveästi viivyttele. Putken pitää kulkea, Olli Jokinen perkaa.

Jalonen uskoo, että kaiken loksahtaessa kohdalleen, on Suomella mahdollisuus horjuttaa Sveitsin vauhtilätkää. 

– Meillä pitää olla pelissä vauhtia. Pystymme jollain tavalla ehkä pikkuisen ottamaan vauhtia pois, jos pystymme pelaamaan parilla rytmillä sitä peliä, Jalonen pohtii.

Myös Tanska-peli antoi vahvaa dataa siitä, millä eväin Sveitsinkin voi pistää ahtaalle.

– Olin todella tyytyväinen kuin näin läheltä noiden jätkien kamppailuhalukkuuden, nälän ja kovuuden. Sitä me tullaan tarvitsemaan, Jalonen jatkaa.

Miten Leijonat selvittää Roman Josin tiistaina? Kari Jalonen vastaa 1:27
Miten Leijonat selvittää Roman Josin tiistaina? Kari Jalonen vastaa

Lue myös:

    Uusimmat