Olli Jokinen ja Petteri Sihvonen täysin eri mieltä Leijonien avainkysymyksestä – "Se on ihan varma"

"Se on ihan varma" – Olli Jokiselta painava ennustus Suomen maalivahtipeluutuksesta 0:54
"Se on ihan varma" – Olli Jokiselta painava ennustus Suomen maalivahtipeluutuksesta.

Leijonien maalivahtitilanne jakaa mielipiteitä MTV Urheilun asiantuntijatiimin keskuudessa. Kumpi pelaa illan Sveitsi-ottelussa maalilla? Emil Larmi vai Harri Säteri?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat on peluuttanut MM-kisojen lohkovaiheessa kahta maalivahtia. Kuuden pelatun ottelun jälkeen Harri Säteri on torjunut neljässä ja Emil Larmi kahdessa ottelussa.

Ykköstorjujana turnaukseen lähtenyt Säteri on pysäyttänyt kiekkoja 90,2 prosentin varmuudella, mutta Suomi on voittanut Säterin pelaamista otteluista vain yhden.

Tanskaa ja lohkojumboksi jäänyttä Iso-Britanniaa vastaan pelannut Larmi puolestaan on pelannut torjuntaprosentilla 97,2 ja päästänyt selkänsä taakse vain yhden maalin.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen paalutti Tanska-ottelun jälkeen, että hänen papereissaan Larmin on pelattava illan Sveitsi-ottelussa Leijonien tolppien välissä.

– Pidän sitä ihan skandaalina, jos Larmia ei laiteta Sveitsiä vastaan maaliin. Vaikka näyttäisi, että Larmiin on luotto osittain mennyt viime kevään perusteella, niin ei sellaista seppää pitäisi olla, joka laittaa tällaisen pelin jälkeen nyt Säterin maaliin. Säteri ei ole tässä turnauksessa ollut ihan oma itsensä, Sihvonen jyrisi MTV Urheilulle Tanska-pelin jälkeen.

Olli Jokisella oli Leijonien maalivahtitilanteeseen erilainen kanta ja uskoo Säterin kantavan torjuntavastuun tiistai-iltana.

– Heillä (Leijonien valmennuksella) on selkeä suunnitelma ollut, miten he peluuttavat maalivahteja alkusarjassa. Tiistaina Säteri pelaa. Se on ihan varma. Pystyn jo nyt sanomaan tässä ja täältä on laitettu leimasin siihen, Jokinen vakuutti maanantain studiolähetyksessä.

Myös Kari Jalonen oli Jokisen kanssa samalla viivalla.

– Larmilta huikea peli, mutta veikkaan, että heillä on suunnitelma valmiina joka tapauksessa. Elikkä Säteri, Jalonen ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat