Mainos

Asianajaja Laajasalon surmasta: Epäillylle vaaditaan mielentilatutkimus

Laajasalon surmasta epäillyn asianajaja Heikki Lampela kertoi torstaina Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelman vieraana, että Laajasalon surmasta epäillylle vaaditaan mielentilatutkimus.

Lampelan mukaan tapauksesta epäilty 28-vuotias mies on äärimmäisen järkyttynyt, eikä voi uskoa tekoaan todeksi. Mies on kuitenkin tunnustanut teon poliisille.

Lampelan mukaan tutkimuksissa selvitetään, onko henkilö pystynyt säätelemään omaa toimintaansa ja sitä, onko hän ymmärtänyt tekonsa tosiasiallisen luonteen.

- Diagnooseja tekevät erittäin pätevät psykiatrit. Koen, että mielentilalausunnot ovat äärimmäisen oikeaan osuvia, Lampela kuvailee.

Ohjelmassa vieraana oli myös Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski, joka kertoi olevansa äärimmäisen järkyttynyt Laajasalon tapahtumista. Tapauksesta epäillyn on uutisoitu toimineen Kokoomuksen Nuorten Helsingin Piiri ry:n toiminnanjohtajana.

Koski tyrmää puheet, joiden mukaan veriteolla olisi ollut mitään tekemistä kokoomuslaisen ideologian kanssa.

- Ihan älyttömiä väitteitä. Tällä ei ole mitään tekemistä kokoomuksen tai minkään muunkaan eduskuntapuolueen kanssa, Koski sanoo.

Riita koirien kohtelusta

Tapauksesta epäilty ja vangittu 28-vuotias mies on tunnustanut surmanneensa 58-vuotiaan naapurissaan asuneen naisen.

Poliisin mukaan henkirikoksen tunnustanut mies oli ulkoiluttamassa koiriaan ja ilmeisesti tiuski äänekkäästi koirille. Henkirikoksen uhriksi joutunut nainen oli mennyt asunnostaan ulos huomauttamaan asiasta miehelle.

Kun nainen huomautti miehelle koirien kohtelusta, mies raivostui ja alkoi  pahoinpidellä naista. Mies potki ja löi naista sillä seurauksella, että nainen menetti tajuntansa.

Myöhemmin mies palasi tapahtumapaikalle, raahasi naisen autoon ja kuljetti uhrin Laajasalon vanhaan öljysatamaan. Öljysatamassa mies vei naisuhrin mereen, josta hänet seuraavana aamuna löydettiin.

Mies on poliisin kuulusteluissa kertonut olleensa paniikissa. Teon ainoaksi motiiviksi on poliisin mukaan jäämässä hallitsematon raivon purkautuminen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.