Mainos

Asetarkastukset loppusuoralla Irakissa

Irak ei diplomaattilähteiden mukaan ole edelleenkään vastannut läheskään kaikkiin aseohjelmiaan koskeviin kysymyksiin. Asetarkastajien johtajan Hans Blixin odotetaan kertovan tänään YK:n turvallisuusneuvostolle, että aika joukkotuhoaseiden jäljittämiseksi on käymässä vähiin.

Asetarkastukset Irakissa ovat loppusuoralla - loppuraportti esitellään YK:ssä reilun kahden viikon kuluttua.

Hans Blix kertoo tilanteesta tänään YK:n turvallisuusneuvostossa. Hänellä ei tiettävästi ole kättä pidempää tarjolla - tarkastuksissa ei ole toistaiseksi löytynyt räjähtävää uutta.

Lisäksi Blixin joukot odottavat edelleen Irakilta selvitystä muun muassa kuudesta tuhannesta kateissa olevasta myrkkykaasupommista.

Monet tarkkailijat Washingtonissa pitävät todennäköisenä, että Yhdysvaltain on pian avattava omia tiedustelumappejaan, jos se haluaa näyttää todisteita Saddamin joukkotuhoaseista. Muun muassa puolustusministeri DonaldRumsfeld on antanut ymmärtää, että sellaista tietoa on - päätöksen senjulkistamisesta tekee kuitenkin presidentti George W. Bush.

Bush painottaa lähes päivittäin, että sota voidaan välttää, mutta käytännön valmistelut kertovat muusta. Pääosa mahdollisen sodan komentokeskuksen henkilöstöstä on jo matkustanut Qatariin Persianlahdelle.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 09.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.