VIDEO: Rajuja yhteenottoja Kiovassa - uhriluku kasvaa

Aselepo on murtunut Ukrainassa. Mielenosoittajat ja poliisi ottavat rajusti yhteen Kiovassa. 

Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisit ampuvat mielenosoittajia kovilla.

Yhteenotoissa on kuollut useita ihmisiä. Tarkat tiedot vaihtelevat. Uutistoimisto Reutersin mukaan aamupäivän aikana on menehtynyt 21 ihmistä, uutistoimisto AFP raportoi 25 kuolleesta. Reutersin mukaan uhrit ovat siviilejä.

Itsenäisyysaukiolta välitetyissä kuvissa on näkynyt, kun loukkaantuneita ja verisiä ihmisiä kannetaan pois. Sireenit soivat, polttopullot lentävät ja tasaisin välein kuuluu pauketta. Aukiolla näkyy levotonta liikehdintää.

Suomen Ukrainan-suurlähettiläs Arja Makkonen kertoo, että tilanne kärjistyi aamulla ennen yhdeksää. 

– Tilanne näyttää huonolta. Uutisissa oli, että poliisi antaisi titushkeille aseita. Jos näin on, tilanne tuolla ulkona on vaarallinen, sanoo Makkonen. 

Titushkit ovat hallituksen palkkaamia rähinöitsijöitä. Kyiv Postin mukaan mielenosoittajat pelkäävät heidän hyökkäystään. 

Presidentti Viktor Janukovitsh julisti aselevon eilen hieman ennen puoltayötä, mikä rauhoitti Kiovaa yön ajaksi. Ukrainan muissa osissa sen sijaan oli Makkosen mukaan viime yönäkin levotonta, ja mielenosoituksia on ollut melkein joka puolella. 

Kiovan kaupunginjohtaja on eronnut tänään Janukovitshin johtamasta Alueiden puolueesta protestina verilöylylle.

Puolan, Ranskan ja Saksan ulkoministerit neuvottelevat parhaillaan presidentti Janukovitshin kanssa Kiovassa. Tapaaminen siirtyi tunnilla turvallisuusuhan takia.

Itsenäisyysaukiolta välitetty kuva on peräisin ukrainalaiselta tv-yhtiöltä.


Lue myös:

    Uusimmat