Mainos

Asekeräilijä vapaaksi huomenna

Poliisi jatkaa tänään vantaalaisen toistasataa asetta keränneen miehen kuulusteluja. Miehen omistama Vantaan Malminiityssä sijaitseva kolmenkymmenen neliömetrin asunto saatiin tyhjennettyä aseista ja asetarvikkeista viime yönä.

Poliisi ei aio esittää miestä vangittavaksi, vaan ampuma-ase- ja räjähderikoksesta pidätetty pääsee vapaaksi huomenna.

- Hän on työssäkäyvä mies, eikä rikoksen jatkamisvaaraa ole, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Risto Purastie Vantaan poliisista kertoo.

Poliisi löysi asunnosta maanantaina tehdyn tarkastuksen yhteydessä 150 asetta, käsikranaatteja ja ampumatarvikkeita. Kerrostalon rappu ja läheinen päiväkoti evakuoitiin eilen ennen ratsian aloittamista. Ase- ja räjähdearsenaali ovat voinut lojua paikkakuntalaisen miehen asunnossa pahimmillaan vuosia.

- Hänen ja poliisin näkemykset aseiden säilyttämistavasta ovat vieläkin erilaiset, Purastie kertoo.

Poliisi tarkastaa tänään asunnosta löytyneet aseet ja vertaa niitä aserekisteriin. Santahaminassa puolestaan käydään läpi puolustusvoimien keräämää materiaalia.

Poliisi pyysi puolustusvoimilta virka-apua, koska asunnosta löytyi muun muassa ruutia ja kranatteja.

Mies on ollut hyväksyttynä asekeräilijänä noin kahdeksan vuotta. Hän sai luvan keräilyyn vuonna 2000. Ennen kuin mies hyväksyttiin keräilijäksi, hänen asuntoonsa tehtiin tarkastus. Asunnossa oli asianmukaiset säilytystilat aseita ja patruunoita varten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.