Aseistautuneet naamiomiehet tunkeutuivat lapsiperheen kotiin – syytetään törkeästä kiristyksestä

Aseistautuneet ja naamioituneet miehet tunkeutuivat lapsiperheen kotiin Kärkölässä Päijät-Hämeessä kesällä 2021, syyttäjä sanoo. Syyttäjän mukaan miehet etsivät perheen isää, jonka kuitenkin onnistui piiloutua heiltä.

Juttua käsitellään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Syytteessä on kaksi miestä, joista toinen on ollut prospect- eli kokelasjäsen Hells Angels Carelia -moottoripyöräkerhossa. Se on rikollisryhmä Helvetin enkeleiden paikallisosasto.

Syyttäjän mukaan perheenisä oli ostanut toiselta miehistä auton, jonka kauppahinnasta hän oli jäänyt velkaa 3 000 euroa. Miehet vaativat uhria maksamaan velan kasvattamalla hamppukasveja asunnossaan, syyttäjä sanoo.

Syyttäjän mukaan syytetyt järjestivät uhrin asuntoon kasvit ja viljelyvälineet, mutta viljely epäonnistui, jolloin miehet ilmoittivat uhrille, että tämän velka oli kasvanut 10 000 euroon. Syyttäjän mukaan toinen syytetyistä tehosti velkavaatimusta uhkailemalla.

Lapset olivat kotona

Murto tapahtui heinäkuussa 2021. Syyttäjän mukaan Hells Angels -syytetty ja kolmas, tuntemattomaksi jäänyt mies tunkeutuivat perheen kotiin naamioituneina ja varustautuneina pistoolimallisilla ampuma-aseilla. Perheen lapset olivat kotona tapahtuma-aikaan.

Miehet eivät löytäneet perheenisää. Vaatimusten ja uhkausten takia pariskunta syyttäjän mukaan kävi myöhemmin maksamassa vaaditut 10 000 euroa.

– Kiristys on törkeä, koska on uhattu vakavanlaatuisella rikoksella joka vaarantaisi toisen hengen tai terveyden ja koska rikos on myös muun muassa sen kesto huomioon ottaen kokonaisuutena arvostellen törkeä, syyttäjä kirjoittaa haastehakemuksessaan.

Asuntoon tunkeutunutta syytettyä syytetään myös toisesta törkeästä kiristyksestä. Syyttäjän mukaan hän oli vaatinut kahta miestä maksamaan 70 000 euroa korvaukseksi tekaistusta velasta ja tehostanut vaatimustaan tappouhkauksilla.

Syytetyt ovat kiistäneet kaikki syytteet. Käräjäoikeus antaa ratkaisun asiassa myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat