Arvostettu NHL-toimittaja teki listauksensa – Kärpät-lupauksen osakkeet rajussa laskussa: "Menossa väärään suuntaan"

1:18
Videolla kuvaa Aatu Rädyn edellisestä SM-liigamaalista.

TSN:n arvostettu jääkiekkotoimittaja Bob McKenzie on julkistanut tuoreimman listauksensa ensi kesän NHL-varaustilaisuudesta. Kärpät-lupaus Aatu Rädyn osakkeet ovat vahvassa laskussa.

Vielä vuosi sitten Rätyä pidettiin vahvana ehdokkaana jopa koko varaustilaisuuden ykkösnimeksi. 18-vuotiaan Rädyn peliesitykset eivät ole kuitenkaan kahden viime vuoden aikana vastanneet nuorukaisen niskaan kasattuja odotuksia.

Rädyllä on ollut suuria vaikeuksia löytää vakituista pelipaikkaa Kärppien kokoonpanosta. Silloin kun paikka on avautunut, ei Rädyn suoritukset ole riittäneet takaamaan peliaikaa.

Hiljalleen Rädyn osakkeet NHL:n varaustilaisuuden listauksissa ovat romahtaneet. McKenzien listalta Räty löytyy vasta sijalta 20. Ennen kauden alkua Räty oli samaisella listalla kahdeksas.

– Suomalaishyökkääjä Aatu Räty varoittava tarina sohvascouteille, jotka povaavat aina vuosi tai kaksi aikaisemmin, kuka voisi olla ykkösvaraus tiettynä varausvuonna, McKenzie kirjoittaa.

Jos otteet eivät parane, on jopa mahdollista, ettei Rätyä varata kesän NHL-varaustilaisuudessa lainkaan ykköskierroksella.

– Osa pelaajatarkkailijoista näkee hänet yhä varausvuoden 20 parhaan pelaajan joukossa, mutta osa on listannut hänet kokonaan avauskierroksen ulkopuolelle. On reilua sanoa, että hänen osakkeensa ovat menossa väärään suuntaan, McKenzie jatkaa.

Rädyn lisäksi McKenzien listalle mahtuivat Kärppien Samu Tuomaala (37:s), KalPan Oliver Kapanen (41:s), JYPin Samuel Helenius (43:s), JYPin Aleksi Malinen (65:s), Jokereiden Samu Salminen (72:s), Kärppien Ville Koivunen (91:s) ja Pelicansin Topias Vilén (95:s).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja