HIFK-huippulupaus tipahti kymmenen kärjen ulkopuolelle – NHL:n varaustilaisuuteen lisää valoa yöllä

Suomen aikaan tulevana yönä käydään NHL:n tämän vuoden varaustilaisuutta ajatellen tärkeä arvonta. Tuolloin ratkeaa se, että kuka pääsee varaamaan ensimmäisellä vuorolla.

NHL draft lotteryssä on mukana yhteensä kuusi joukkuetta. Näistä Ottawa Senatorsilla on hallussaan kaksi vuoroa. Senatorsin lisäksi arvontaan osallistuvat Detroit Red Wings, Los Angeles Kings, Anaheim Ducks, New Jersey Devils ja Buffalo Sabres. Nämä kuusi joukkuetta ja San Jose Sharks ovat ulkona NHL:n loppukauden pudotuspeleistä. Täten heidän varausvuoronsa voidaan arpoa jo nyt.

Arvontatilaisuus alkaa Suomen aikaan yöllä kello 03.

Ennen arvontaa TSN:n toimittaja Bob McKenzie julkaisi tuoreimman listauksensa siitä, ketkä ovat tyrkyllä korkeimmille vuoroille tulevassa varaustilaisuudessa.

McKenzien listauksen ykkösnimi on kanadalainen Alexis Lafreniere.

– Joiden kykyjenetsijöiden mukaan hän olisi saattanut olla ykkösvaraus jo viime vuonna. Hänet olisi voitu hyvinkin varata ennen Jack Hughesia ja Kaapo Kakkoa, McKenzie kirjoittaa Lafrenierestä.

Suomalaisten osalta McKenzien listauksen ykkösnimi on HIFK:n huippulupaus Anton Lundell. Toisin kuin monissa muissa arvioissa, Lundell ei mahdu McKenzien listalla kymmenen kärkeen. McKenzie on asettanut hänet sijalle 12.

Tämän jälkeen seuraavat suomalaiset löytyvät toisen kierroksen puolelta. McKenzie on asettanut Kärppien puolustajan Topi Niemelän sijalle 38. ja Ilveksen hyökkääjän Roby Järventien sijalle 52.

Se, että milloin NHL:n tämän vuoden varaustilaisuus käydään, on yhä arvoitus. Tilaisuus on tarkoitus pitää sen jälkeen, kun nykyinen kausi on saatu pelattua loppuun.

NHL pyrkii jatkamaan koronaviruspandemian pysäyttämää kauttaan elokuussa 24 joukkueen pudotuspeleillä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja