Mainos

Arvio: Nokia häviää joulukaupassa kilpailijoille

Analyysipalveluyhtiö Inderes arvioi, että matkapuhelinvalmistaja Nokia häviää kilpailijoilleen kännyköiden joulumyynnissä.

– Kuluvan vuoden joulumyynnissä markkina tulee vielä jakautumaan uuden iPhonen ja Galaxy S3:n välille, emmekä usko lyhyen tähtäimen kilpailuasetelmien muuttuvan. iPhonen ominaisuuksista riippumatta Applen kilpailuetua tulee ylläpitämään tuotteiden ympärille rakentuva vahva ekosysteemi, Inderes arvioi.

Sen mukaan Nokia tulee todennäköisesti kompuroimaan joulumyynnissä, koska tuotteita ei saada riittävän nopeasti markkinoille.

– Applen ympärillä on hirveä hype. Uusi tuote tulee myymään valtavasti, vaikka laite ei ole edes niin ihmeellinen.

– Nokia ei ole kertonut, koska sen uudet puhelimet tulevat markkinoille ja millä hinnalla. Apple on taas kertonut, että sen tuotteet tulevat parin viikon päästä ja tietyille markkinoille. Kyllä tämä vuosi on pelattu, Inderesin analyytikko Mikael Rautanen kertoi Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa.

Hänen mukaansa Applen radikaalien innovaatioiden puute avaa kuitenkin kilpailijoille mahdollisuuksia ensi vuotta tarkasteltaessa. Kilpailijat tietävät nyt, millaista tuotetta Apple tulee myymään ainakin seuraavan vuoden ajan.

– Tänä aikana kilpailijoilla on hyvät edellytykset kiriä monissa ominaisuuksissa Applen edelle ja saavuttaa suurempi markkinaosuus ylemmän hintaluokan laitteissa. Tällaisesta kehityksestä hyvänä esimerkkinä on toiminut jo tänä vuonna Samsung Galaxy S3, Rautanen arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.