Arvi Lind puhuu musertavasta tragediasta uutuuskirjassa – esikoinen kuoli neljävuotiaana autokolarissa

Lind toteaa Kaj Kunnaksen kokoamassa kirjassa, että asian kanssa on vain elettävä.

Entinen uutisankkuri Arvi Lind, 76, kertoo eilen maanantaina 23. lokakuuta julkaistussa Kohtaaminen-kirjassa (Mistake Media) oman selviytymistarinansa. Kirjasta löytyy yhteensä 13 koskettavaa tarinaa, jotka on koonnut toimittaja Kaj Kunnas.

– Lapsi on lainaa vain. Se voidaan ottaa pois. En tiedä, miten paljon voin poikani kuolemasta puhua, mutta esikoisemme Tuomas, joka syntyi 1968, kuoli liikenneonnettomuudessa neljän vanhana. Tuolloin elettiin marraskuuta 1972, Lind kertoo kirjan sivuilla.

– Vanha mies isolla autollaan heittelehti meidän päällemme liukkaalla tiellä. Ajoimme Varkaudesta Helsinkiin, ja hän tuli Lahden suunnasta kohti Heinolan maalaiskuntaa. Törmäys tapahtui Paason kylässä. Tuomas istui takapenkillä takanani. Siihen aikaan ei ollut lasten turvaistuimia. Turvavyöt olivat juuri tulleet autoihin.

Oman lapsen menettäminen oli Lindille kova paikka.

– Se on katastrofi, josta ajattelee, että siitä on mahdotonta selvitä. Mutta kun se on tapahtunut tosiasia, sen kanssa on elettävä. Sitä ei tarvitse hyväksyä, mutta asian kanssa on pystyttävä elämään. Näin on tapahtunut meille ja minulle.

Lind kertoo kirjassa kuolemanpelon hävinneen poikansa poismenon myötä ja surun lieventyneen helläksi kaipaukseksi. Hän kertoo toipuneensa menetyksestään, mutta helppoa se ei ollut.

Ex-uutisankkurilla on kaksi lasta: vuonna 1970 syntynyt Minna ja vuonna 1974 syntynyt, menestyneenä jääkiekkoilijana tunnettu Juha.

Katso alla Kohtaaminen-kirjan koonneen Kaj Kunnaksen haastattelu tiistaiaamun Huomenta Suomessa.

Kaj Kunnas kertoo uutuuskirjastaan 10:00

Lue myös:

    Uusimmat