Arvaatko ykkösen? Parkkifirman tilastot paljastavat automerkit, jotka saavat eniten pysäköintivirhemaksuja

Invalupa ei pelastanut vammaista naista pysäköinnin valvontamaksulta – päälle maksettava vielä 3000 euroa ParkkiPaten oikeuskuluja 1:16
KATSO MYÖS: Invalupa ei pelastanut vammaista naista parkkisakolta. Hän sai maksettavakseen vielä 3 000 euroa ParkkiPaten oikeuskuluja. Videolla Rikospaikan reportaasi vuodelta 2019.

Yksityistä pysäköinninvalvontaa harjoittava ParkkiPate paljastaa tiedotteessaan automerkit, joiden tuulilaseihin se on lätkinyt tänä vuonna kaikkein eniten pysäköintivirhemaksuja.

ParkkiPaten mukaan "vastoin ennakko-oletuksia" sen merkkikohtaisten pysäköintivirhemaksutilastojen kärjessä eivät olekaan Bemarit, vaan eniten maksuja ovat keränneet Volkswagen- ja Toyota-kuljettajat.

Tätä tosin selittää myös autojen määrä, sillä ParkkiPaten merkkitilastoja ei ole suhteutettu liikennekäytössä olevien autojen määrään.

Tilaston piikkipaikalta löytyvät merkit ovat myös teillämme kaikkein yleisimpiä. Suomessa oli viime vuoden lopulla liikennekäytössä noin 380 000 Toyotaa ja lähes 300 000 Volkswagenia.

ParkkiPaten tilastossa sijalla kolme oleva Mercedes-Benz on Suomen neljänneksi yleisin liikennekäytössä oleva auto. Sen sijaan neljänneksi eniten parkkimaksuja kerännyt BMW on vasta yhdeksänneksi yleisin. Volvo puolestaan on kolmanneksi yleisin automerkki, mutta löytyy ParkkiPaten tilastoista vasta sijalta viisi.

ParkkiPaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta huomauttaa tiedotteessa, että eri automerkkien kuljettajien saamista valvontamaksuista ei kannata vetää sen suurempia johtopäätöksiä.

– Auton merkki ei kerro siitä, kuinka hyvin kuljettaja tuntee pysäköintisäännöt. Riippumatta siitä, minkä merkkinen auto on alla, kaikille autoilijoille on välttämätöntä noudattaa yhteisiä sääntöjä ja ottaa muut autoilijat huomioon pysäköidessään, Metsäranta toteaa.

Eri automerkkien osuus ParkkiPaten jakamista pysäköintivirhemaksuista

 1. Volkswagen (12,98 %) 
 2. Toyota (10,27 %) 
 3. Mercedes-Benz (9,74 %) 
 4. BMW (7,60 %) 
 5. Volvo (7,50 %) 
 6. Ford (7,22 %) 
 7. Audi (6,13 %) 
 8. Skoda (5,16 %) 
 9. Nissan (4,27 %) 
 10. Opel (3,92 %)

Lähteet: ParkkiPate, Traficom

Lue myös:

  Uusimmat