Mainos

Arttu Wiskari avautuu kokemistaan ulkonäköpaineista: "On todella hyvä fiilis, kun voi sanoa olevansa sinut itsensä kanssa"

0:54

Arttu Wiskari kertoo MTV:n haastattelussa, ettei ollut saada levytyssopimusta uransa alussa, sillä hän ei näyttänyt popparilta.

VIDEO: Arttu Wiskari kertoo yhteydestään Big Brother -taloon

Laulaja-lauluntekijä Arttu Wiskari on noussut 2010-luvulla yhdeksi Suomen suosituimmaksi artistiksi. Artistin ura lähti todelliseen nousuun vuonna 2010, kun hänen ensimmäinen singlensä Mökkitie julkaistiin. 

Wiskari kertoo, että uran alku ei ollut helppo taival, sillä hän ei yhtyeineen saanut levytyssopimusta mistään. Syyksi miehelle kerrottiin, ettei hän näyttänyt tarpeeksi popparilta. Lopulta Mökkitie-single julkaistiin itse, ilman levy-yhtiötä. 

– Se loi tietenkin aikamoiset ulkonäköpaineet silloin uran alussa. 

Wiskarin mukaan hän on päässyt eroon suurimmista ulkonäköpaineista, mutta joitakin hetkellisiä epävarmuuksia saattaa edelleen silloin tällöin esiintyä. 

– Se on ollut tosi monen vuoden prosessi huomata, että miten tai milloin hyväksyy itse itsensä sellaisena kuin on. Ja se on todella hyvä fiilis, kun voi sanoa olevansa sinut itsensä kanssa. 

Tilanne parantumassa

Vaikka omat haasteet ulkonäköpaineiden suhteen on jo selätetty, muusikko kertoo kohtaavansa ulkonäköön liittyviä asioita alallaan edelleen silti erittäin paljon. Hänen mukaansa monen artistin orastava ura tyssää ulkonäköön, vaikka taitoja ja lahjoja alalle olisi. Ongelma koskee suurimmilta osin naisia. 

– Tosi paljon tulee vielä sellaisia tyyppejä vastaan, jotka saattavat puhua jostain naisartistista, että vitsi se on hyvä, mutta silllä on liian iso perse. Se on mielestäni todella hävytöntä ja pöyristyttävää.  

Wiskarin mukaan Suomessa tilanne on kuitenkin parantumassa ja erilaisten artistien skaala on monipuolistunut vuosien aikana. Hän toivoo kuitenkin keskustelun johtavan siihen, ettei uusia artisteja palkattaessa pohdittaisi, estääkö ulkonäkö työnteon. 

Wiskari myöntää olevansa huolissaan siitä, minkälaisia ulkonäköpaineita hänen omat lapsensa tulevaisuudessa kohtaavat ja haluavansa suojella heitä siltä.

– Tytöillä ulkonäköpaine on vielä enemmän raadollinen, kuin pojilla. Pojat voi painaa lippikset päässä aika pitkään ilman huolia, tytöillä se alkaa aika nuorena jo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.