Mainos

Arto Paasilinnalle 27500 euron sakot

Kirjailija Arto Paasilinna Espoon käräjäoikeudessa 13.3.2009

Espoon käräjäoikeus tuomitsi kirjailija Arto Paasilinnan 27520 euron sakkoihin liikennerikoksista. Oikeus katsoi Paasilinnan syyllistyneen viime kesänä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, liikennepakoon ja vammantuottamukseen.

Syyttäjä Tapio Mäkinen oli vaatinut Paasilinnalle ehdollista vankeutta. Törkeän tekomuodon kiistänyt Paasilinnan puolustus oli katsonut sakkorangaistuksen riittävän

Oikeus oli puolustuksen kanssa samaa mieltä. Paasilinna sai 80 päiväsakkoa. Hänen tuloillaan yksi sakko on 344 euroa, joten yhteissumma oli 27520 euroa.

Oikeus totesi Paasilinnan törmänneen liikenteenjakajaan, josta liikennemerkki kaatui toiseen autoon. Sen jälkeen hän oli ajanut väärällä kaistalla ja vastaantulija oli joutunut väistämään nurmikolle. Paasilinna ajoi myös väärään suuntaan Länsiväylää ja aiheutti kolarin.

Käräjätuomari Tapani Koskimäki totesi, ettei mikään viittaa siihen, että Paasilinna olisi tahallaan ajanut väärään suuntaan. Oikeus totesi, että kyse on mitä ilmeisimmin erehdyksestä.

Kolarin jälkeen Paasilinnan jatkoi ajoa useita satoja metrejä. Oikeus katsoi, että kyse oli liikennepaosta.

Paasilinna on ollut ajokiellossa heinäkuusta 2008. Oikeus katsoi, että sopiva ajokiellon kesto on 8 kuukautta. Paasilinna saa korttinsa takaisin 16. maaliskuuta eli ensi viikolla.

Lue lisää perjantaisesta oikeudenkäynnistä:

-

-

Katso Jarkko Sipilän juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.