Arsenalin pitkä kuiva derbykausi päättyi – kyseenalaiset maalit kismittivät Tottenhamia

Jalkapallon Englannin Valioliigan lauantai avattiin kuumalla kohtaamisella, kun Arsenal kukisti pohjoisen Lontoon ikuisen kiistakumppaninsa Tottenhamin kotonaan maalein 2–0.

Arsenal otti derbyvoiton ensimmäistä kertaa liigassa yli kolmeen vuoteen. Kuuden ottelun voitoton putki (neljä tasapeliä, kaksi tappiota) oli Gunnersille kaikkien aikojen pisin liigapeleissä.

Kohulta ei 2–0-voitossa kuitenkaan säästytty, sillä Tottenham-leirissä avauspuoliajan viimeisen vartin maalit ketuttivat. Shkodran Mustafin puskuosuma tuli vieraiden mielestä paitsiotilanteesta, samoin kuin Alexis Sanchezin 2–0-maali.

– Ottelu oli tasainen laukauksien ja pallonhallinnan suhteen, mutta olen pettynyt, koska pienet yksityiskohdat kääntyivät meitä vastaan. Ja kun noin on, on vaikea voittaa, joukkueensa esitystä kehunut Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino selvitti Sky Sportsin haastattelussa.

– Luulen, että kaikki paikalla olleet tietävät, mitä tapahtui, Spurs-luotsi jatkoi vielä, kun häntä pyydettiin selventämään vastaustaan.

Tottenhamille tappio oli kitkerä mestaruuskamppailua ajatellen. Jo 11. peräkkäisen kotivoiton liigassa ottanut Arsenal puolestaan nousi pisteen päähän Tottenhamista.

– En tiedä, missä kohtaa erotuomarin päätökset olivat meidän puolellamme. En ole nähnyt paitsioita. Voin mainita monta ottelua, joissa meillä on ollut huonoa tuuria, Arsenalin pomo Arsene Wenger sanaili Sky Sportsille.

Lue myös:

    Uusimmat