Arsenalin päävalmentaja kertoo, miten sai koronaviruksen – oireet iskivät samalla hetkellä, kun Kreikasta tuli ikävä puhelu: "Silloin alkaa hieman pelottaa"

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta oli yksi ensimmäisistä julkisuuden henkilöistä Isossa-Britanniassa, jonka kerrottiin saaneen koronavirustartunnan maaliskuussa.

Arsenal tiedotti espanjalaisluotsinsa tartunnasta 12. maaliskuuta, jonka jälkeen pian koko Englannin Valioliiga päätettiin lopulta keskeyttää, kun ensin vain Arsenalin ja Manchester Cityn välistä ottelua oli siirretty.

Täysin toipuneeksi omaa vointiaan kuvaileva Arteta uskoo saaneensa tartunnan Eurooppa-liigan ottelun yhteydessä, kun Arsenal pelasi kreikkalaista Olympiakosta vastaan helmikuun lopussa.

Muiden seuransa työntekijöiden tavoin Arteta tapasi pelin jälkeen Olympiakosin omistajan Evangelos Marinakisin, jolla havaittiin koronatartunta pian tuon euroillan jälkeen.

– On totta, että aloin tuntea oireita, kun saimme seuralta (Olympiakosilta) puhelun, jossa kerrottiin, että olemme saattaneet altistua virukselle… En tiedä, tunsin sen sisälläni, että minulla on se, Arteta kuvailee.

– Sitten se iskee, että kaikki voivat todella altistua tälle, tämä on todella vakaa. Alkaa ajatella kaikkia ihmisiä, joiden kanssa olen ollut kontaktissa ja muita ihmisiä, joihin se saattaa vaikuttaa. Silloin alkaa hieman pelottaa.

Potentiaalisesti tappava virus ei aiheuttanut Artetalle pahoja oireita. Myös hänen vaimonsa ja lastenhoitaja saivat tartunnan.

– Oireiden puolesta se oli normaali virus minun kohdallani. Oli kolme tai neljä päivää, jotka olivat hieman vaikeita, hieman kuumetta ja kuiva yskä, ja hieman epämukava olo rinnan seudulla. Siinä se, Arteta kertoo.

– Vaikeaa oli se, että meillä on kotona muita ihmisiä, kolme lasta mukaan lukien, ja olin huolestunut. Vaimollani oli se ja lastenhoitajallani oli se. Luojan kiitos lapsemme ei koskaan saanut sitä. Olemme kaikki täysin kunnossa nyt.

Valioliiga, kuten muutkin ammattilaissarjat ympäri maailman, on tällä hetkellä keskeytettynä koronaviruspandemian vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat