Arsenalin kannattajille vihdoin riemua: Manchester United jäi jyrän alle – uusi päävalmentaja: "Halusin tätä voittoa todella kovasti"

Arsenal saavutti keskiviikkoiltana ensimmäisen voittonsa uuden päävalmentajansa Mikel Artetan alaisuudessa. Arsenal voitti Englannin Valioliigan uudenvuodenpäivän iltaottelussa Manchester Unitedin kotikentällään 2–0.

Arsenalin maaleista vastasivat ensimmäisellä puoliajalla Nicolas Pepe ja Sokratis Papastathopoulos.

Arteta aloitti Arsenalin päävalmentajana ennen joulua, ja keskiviikon ottelu oli hänelle kolmas joukkueen peräsimessä. Kahdesta edellisestä pelistä hänellä oli tilillään tasapeli Bournemouthin kanssa ja kirvelevä tappio Chelsealle. Kaikkiaan Arsenal oli voittanut ennen tätä vain yhden edellisistä 12 valioliigaottelustaan.

– Tämä tuntuu hienolta, uskomattomalta. Olen todella iloinen ja ylpeä pelaajista, Arteta sanoi.

– Fyysisesti tasomme tippui toisella puoliajalla, mutta sitoutuminen ja voitontahto olivat upealla tasolla. Suorituksemme ovat paranemaan päin, halusin tätä voittoa todella kovasti ja me saimme sen.

Kummankin suurseuran kausi on sujunut alakanttiin. Voitto nosti Arsenalin Valioliigassa kymmenenneksi, United jatkaa viidentenä.

Arsenal on huonon alkukautensa jäljiltä yhdeksän pisteen päässä Valioliigan nelossijasta ja Mestarien liigan paikoista. Esitys Manchester Unitedia vastaan antoi kuitenkin toivoa siitä, että kauden jälkipuoliskosta voisi muodostua lontoolaisille parempi.

United puolestaan esiintyi taas melko ponnettomasti.

– Pelasimme hyvin ensimmäiset viisi tai kuusi minuuttia, mutta emme hyödyntäneet sitä, ja sen jälkeen he pelasivat todella hyvin, Unitedin norjalaisvalmentaja Ole Gunnar Solskjär totesi.