Arsenal kovimmassa kotivoittoputkessa kahteen vuosikymmeneen – lontoolaiset harppasivat Valioliigan kärkikolmikkoon

Arsenal kaatoi Newcastlen maanantai-illan ainoassa ottelussa ja nousi kolmanneksi jalkapallon Englannin Valioliigassa. Lontoolaisjoukkue voitti kotikentällään 2–0.

Aaron Ramsey viimeisteli Arsenalin avausmaalin puolen tunnin kohdalla. Kauden päätteeksi Juventukseen siirtyvän walesilaisen matala laukaus painui maaliin takatolpan kautta.

Arsenal dominoi ottelua pelillisesti, ja kotijoukkueen toinen maali näytti todennäköisemmältä kuin vieraiden tasoitus. Alexandre Lacazette sinetöikin kotivoiton 83. minuutin osumallaan. Maali oli ranskalaisen kauden 13:s.

Arsenal on nyt voittanut kymmenen Valioliigan kotiottelua perättäin, mikä on sen paras putki sitten kauden 1997–1998.

Joukkue onkin päässyt mainioon lentoon päävalmentaja Unai Emeryn alaisuudessa ja nousi nyt liigan kärkikolmikkoon ensi kertaa kahteen vuoteen. Arsenal sai viime kaudella pitkäaikaisen päävalmentajan Arsene Wengerin alaisuudessa kokoon 63 pistettä, nyt se sai saman lukeman kokoon jo seitsemän ottelua ennen kauden loppua.

Taistelu Valioliigan kolmos- ja nelossijoista ja Mestarien liigan paikoista on tiukka. Tottenham ja Manchester United ovat kahden ja Chelsea kolmen pisteen päässä Arsenalista, kun pelaamatta on seitsemän ottelua.

–  Olemme saaneet aikaan täällä hyvän ilmapiirin. Meillä on hyvä vaihe meneillään. Parannamme ja kehitymme, mutta tiedämme että tämä on vaikeaa. Tottenham, Chelsea ja Manchester United voittavat paljon otteluita, Emery sanoi.

Liigan ylivoimainen kärkikaksikko Liverpool ja Manchester City on aivan omilla lukemillaan.

Tappion kärsinyt Newcastle on sarjassa sijalla 14. Sillä on seitsemän pisteen puskuri putoamisviivaan.


Lue myös:

    Uusimmat