Arsenalin taaperrus jatkuu – ruotsalainen seuralegenda heti vaikeuksissa uudessa pestissään

Arsenalin kompurointi jalkapallon Englannin Valioliigassa jatkuu. Lontoolaisjoukkue hävisi kotonaan Brightonille 1-2, ja sen voitoton putki venähti jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Ottelu oli viime viikolla Arsenalin väliaikaisena päävalmentajana aloittaneen Freddie Ljungbergin ensimmäinen kotipeli Gunners-luotsina. Ruotsalainen entinen Arsenal-tähti nostettiin päävalmentajaksi Unai Emeryn saatua potkut. Hänen ensimmäisen ottelunsa Arsenalin peräsimessä viime viikonloppuna päättyi tasapeliin Teemu Pukin Norwichia vastaan.

Ljungbergin on tarkoitus toimia tehtävässään väliaikaisesti, kun Arsenal etsii uutta pitkäaikaisempaa päävalmentajaa.

Brightonin Adam Webster vei vieraat johtoon avauspuoliajalla, mutta Alexandre Lacazette toi Arsenalin tasoihin tauon jälkeen. Brightonin voittomaalin teki Neal Maupay kymmenen minuuttia ennen loppua.

Ljungbergin mukaan Arsenal ei ollut läsnä ensimmäisellä puoliajalla.

–  Valioliigassa ei ole varaa antaa kokonaista puoliaikaa vastustajalle. Juttelimme tauolla, teimme taktisen muutoksen ja yhtäkkiä näytimme 20 minuutin ajan siltä joukkueelta, joka haluamme olla, Ljungberg sanoi.

Arsenal on valahtanut Valioliigassa kymmenenneksi, jo 10 pisteen päähän neljännestä sijasta ja Mestarien liigan paikasta. Joukkueen edellinen voitto on lokakuun alusta. Brighton nousi sarjassa 13:nneksi.

Torstai-illan toisessa ottelussa Newcastle voitti Sheffield Unitedin vieraissa 3–0.