Arsenalin 14 vuoden odotus päättyi riemuun rangaistuspotkukilpailussa – espanjalaismaalivahdista suuri sankari

Maalivahti David Raya Arsenalin suuri sankari: Lontoolaiset Mestarien liigan puolivälieriin 14 vuoden tauon jälkeen 2:08

Arsenal eteni jalkapallon Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon 14 vuoden tauon jälkeen voitettuaan neljännesvälierien toisessa osaottelussa Lontoossa Porton lopulta rangaistuspotkukilpailussa 4–2.

Varsinainen peliaika päättyi Leandro Trossardin maalilla Arsenalin 1–0-voittoon, mutta Porton vietyä avausosa kotikentällään samoin lukemin edessä oli jatko-ottelu.

Leandro Trossard iski Arsenalille helpottavan johtomaalin – yhteismaalit tasoittuivat Lontoossa 1:44

Lähes maalipaikattomat kaksi varttia pitivät sisällään kahden väsyneen joukkueen tarkkaa ja riskitöntä pelaamista, jonka päätteeksi edettiin rangaistuspotkukilpailuun – Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa sitten kevään 2016 loppuottelun, jolloin Real Madrid voitti lopulta pokaalin Atletico Madridin edestä.

Arsenalilta pilkkukisassa onnistuivat kaikki laukojat: Martin Odegaard, Kai Havertz, Bukayo Saka, Declan Rice.

Portolta onnistui brassipelaaja Pepe ennen kuin Wendell laukoi pallon Arsenal-vahti David Rayan käsien ja tolpan kautta ohi maalin. Kolmantena laukojana onnistui Marko Grujic, mutta ratkaisuksi muodostui Galenon epäonnistuminen neljäntenä.

Arsenal oli hävinnyt vuosina 2011-2017 taistelun puolivälieräpaikasta neljännesvälierissä peräti seitsemän kertaa.

Näin eteni rangaistuspotkukilpailu Arsenalin ja Porton välillä – David Raya voitti maalivahtien taistelun 9:01

Illan toisessa ottelussa Barcelona päätti Napolin eurotaipaleen 3–1-voitolla. Keskiviikkona neljännesvälierien toisissa osaotteluissa kohtaavat Atletico Madrid ja Inter (yhteismaalit 0–1) sekä Dortmund ja PSV (yhteismaalit 1–1).

Paikkansa puolivälierissä olivat ennen tiistai-iltaa varmistaneet Real Madrid, Manchester City, Bayern München ja PSG.

Maalikooste: Barcelona - Napoli 5:13
Maalikooste: Barcelona päätti Napolin eurotaipaleen 3–1-voitolla – Robert Lewandowski sinetöi illan upealla tavalla