Manchester City putosi dramaattisesti – tässä ovat Mestarien liigan välieräparit

Antonio Rüdiger sen varmistaa – Real Madrid rangaistuspotkukilpailusta Mestarien liigan välieriin 0:50
Katso: Antonio Rüdiger sen varmisti – Real Madrid jatkaa rangaistuspotkukilpailusta Mestarien liigan välieriin.

Englantilaisjoukkueiden Manchester Cityn ja Arsenalin taival jalkapallon Mestarien liigassa päättyi puolivälieriin, kun taas Real Madrid ja Bayern München jatkavat välieriin. Manchesterissa jännitystä piisasi dramaattiseen rangaistuspotkukilpailuun saakka.

Espanjalaisjätti Real Madridin ja hallitsevan Mestarien liiga -mestari Manchester Cityn avausosa puolivälierissä oli päättynyt 3–3, ja kun toinenkin osa meni Manchesterissa tasan, 1–1, seurasi suoraan perään pelattu 2 x 15 minuutin jatko-ottelu. Se meni maalittomasti, minkä myötä edessä oli rangaistuspotkukilpailu, joka päättyi vierasjoukkue Real Madridin eduksi. Otteluparin yhteistulos oli Realille 5–4.

Cityn Julian Alvarez avasi rangaistuspotkukilpailun maalilla, kun taas Real Madridin ensimmäinen ampuja Luka Modric epäonnistui Edersonin aavistettua tämän matalan laukauksen suunnan. Toisessa parissa sen sijaan Real-vahti Andriy Lunin torjui Bernardo Silvan keskelle suuntautuneen kudin, ja Realin Jude Bellingham heilutti maaliverkkoa.

Rangaistuspotkukilpailu kääntyi kolmannessa parissa Realille. Cityn Mateo Kovacic epäonnistui, Realin Lucas Vazquez onnistui.

Cityn Phil Foden ja maalivahti Ederson maalasivat jäljellä olleilla vuoroilla, mutta kun niin tekivät myös Realin Nacho Fernandez ja Antonio Rüdiger, madridilaiset juhlivat voittoa ja välieräpaikkaa. Ottelua ennen rangaistuspotkukilpailua suurimmaksi osaksi selkeästi hallinneelle Citylle jäi luu käteen.

Katso rangaistuspotkukilpailun huipennus ylälaidan videolta.

Rodrygo ja De Bruyne osuivat varsinaisella peliajalla

Real Madrid oli viimeistellyt illan avausosuman 12. minuutilla. Vinícius Júnior tarjoili pallon laidalta maalin eteen Rodrygolle, jonka ensimmäisen kudin maalivahti Ederson vielä torjui. Brasilialaisvahti oli irtopalloon iskeneen maanmiehensä toisen yrityksen edessä kuitenkin voimaton (video alla).

Real Madrid johtoon Manchesterissa – Rodrygo jatkaa irtopallonsa pömpeliin 1:41
Vinícius Júnior tarjoili – Rodrygo jatkoi oman laukauksensa irtopallon Manchester Cityn verkkoon.

Keskikentän supertähti Kevin De Bruyne nosti kuitenkin peliä toisella puoliajalla suuresti vyöryttäneen Cityn tasoihin. Belgialainen sihtasi tarkan laukauksen lähietäisyydeltä häkin yläosaan ottelun 76. minuutilla (video alla).

Kevin De Bruyne nostaa Manchester Cityn tasoihin vartti ennen loppua 1:35
Läheltä ylös – tällä Kevin De Bruynen maalilla Manchester City puristi jatko-otteluun.

Kimmich sankari Münchenissä

Saksalainen suurseura Bayern München puolestaan päihitti lontoolaisen Arsenalin puolivälierien toisessa osaottelussa kotonaan 1–0 ja eteni välieriin yhteismaalein 3–2.

Toisen osan ainoaa osumaa saatiin odottaa 63. minuutille. Arsenal-puolustus keskittyi vartioimaan Harry Kanea ja Joshua Kimmich onnistui livahtamaan vapaaksi. Hän puski pallon Raphael Guerreiron keskityksestä komeasti uuniin (video alla).

Arsenal-puolustus keskittyy Harry Kaneen – Joshua Kimmich puskee komean maalin 1:25
Tämä Bayern Münchenin Joshua Kimmichin puskema maali pudotti Arsenalin.

Välieräparit

Mestarien liigan välieräparit ovat Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain ja Bayern München – Real Madrid.

Välierät käynnistyvät kahden viikon kuluttua. Ensimmäiset välierät tahkotaan tiistaina 30. huhtikuuta ja keskiviikkona 1. toukokuuta. Toiset osaottelut ovat vuorossa viikkoa myöhemmin.