Barcelona huipensi iltansa vaikuttavalla tavalla ja marssi jatkopeleihin – Arsenal hyytävässä paineessa Lontoossa

Robert Lewandowski poimi helpon hedelmän korista – Barcelona ratkaisevasti jo 3–1-johtoon 1:41

Barcelona eteni jalkapallon Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon, kun se voitti Napolin kotikentällään neljännesvälierien toisessa osassa 3–1 ja vei yhteismaalit näin 4–2. Arsenalin ja Porton taistelu jatkopaikasta puolestaan venyi jatko-otteluun.

Katalonialaiset aloittivat ottelun tymäkästi vain vartin pelin jälkeen kahdella peräkkäisellä osumalla, joista vastasivat Fermin Lopez ja Joao Cancelo. Italian hallitseva mestari hankkiutui kuitenkin kamppailuun mukaan vartti myöhemmin Amir Rrahmanin tarkalla viimeistelyllä.

Napoli ei taivu – Amir Rrahmanin taidokas viimeistely toi vieraat takaisin peliin 1:26
Napoli ei taipunut taistelutta – Amir Rrahmanin taidokas viimeistely kavensi lukemiksi 1–2

Toisella puoliajalla Napolin tanskalaispelaaja Jesper Lindström oli tehdä tasoituksen vielä kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta pusku lähietäisyydeltä painui ohi.

Läpi ottelun vaisusti varjojen mailla hiipinyt Barcelonan puolalaiskärki Robert Lewandowski pääsi puttamaan 3–1-loppuniitin näyttävän sommitelman päätteeksi.

Arsenal ja Porto etenivät Lontoossa jatko-otteluun kotijoukkueen vietyä varsinainen peliaika lukemin 1–0 Leandro Trossardin avausjakson osumalla.

Leandro Trossard iski Arsenalille helpottavan johtomaalin – yhteismaalit tasoittuivat Lontoossa 1:44

Tykkimiehet olivat siirtyä toisella puoliajalla Martin Odegaardin maalilla yhteismaaleissa 2–1-johtoon, mutta osuma hylättiin tilannetta edeltäneen rikkeen vuoksi, jonka uhriksi joutui 41-vuotias Porto-nestori Pepe.

Ottelu ratkaistaan jatko-ottelussa, joka käsittää kaksi 15 minuutin pätkää, joiden jälkeen lauotaan tarvittaessa rangaistuspotkukilpailu.

Pepe tapahtumien keskipisteessä – Arsenalin jättimaali hylättiin 1:54