Rangaistuspotkukilpailussa odottamaton sankari – kuilun reunalta noussut Atletico Madrid juhlii: "Ikimuistoinen Mestarien liigan ottelu"

Lautaro Martinezin hermo petti kovimmassa paikassa – rangaistuspotkukilpailu päättyi Atletico Madridin juhliin 1:18

Jalkapallon Mestarien liigan kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Viimeinen varmistui, kun Atletico Madrid eteni otteluparista Inter Milania vastaan jatkoon rangaistuspotkukilpailussa lukemin 3–2. Toinen osaottelu Madridissa päättyi jatko-ottelunkin jälkeen Atleticon 2–1-voittoon, joten ratkaisu haettiin pilkuilta yhteismaalien ollessa tasan 2–2.

Italian mestaruuteen matkalla oleva Inter siirtyi 33. minuutilla otteluparissa jo 2–0-johtoon taidokkaalla kombinaatiolla, jonka päätti verkkoon puolustaja Federico Dimarco. Kaksi minuuttia myöhemmin kotijoukkue astui takaisin peliin Antoine Griezmannin ketterällä viimeistelyllä.

Niin Griezmannilla kuin viime aikoina kehnosti osuneella Alvaro Moratallakin oli lukuisia paikkoja otteluparin tasoittamiseen, mutta sveitsiläisvahti Yann Sommer, yhdessä Inter-puolustuksen kanssa, suoritti työtään varmasti.

Kymmenen minuuttia ennen loppua kentälle tullut Memphis Depay toi kotijoukkueen hyökkäämiseen uutta sähköä ja laukoi ensitöikseen pallon Inter-maalin tolppaan. 87. minuutilla kokenut Atletico-ikoni Koke löysi upealla syötöllään Depayn, joka vei 2–1-maalilla kamppailun jatko-otteluun, jossa ei maaleja aikaan saatu.

Rangaistuspotkukilpailussa Atleticolta onnistui Depay, kunnes Sommer torjui Saul Niguezin yrityksen. Unelmapaikkansa varsinaisen peliajan lopussa hukannut Rodrigo Riquelme onnistui espanjalaisryhmän kolmantena laukojana. Neljäntenä laukonut Angel Correa laukoi pallon maaliin yläriman kautta.

Interiltä onnistui heti Hakan Calhanoglu, mutta Alexis Sanchezin ja Davy Klaassenin laukaukset heikot rankkaritilastot uraltaan etukäteen omannut maalivahti Jan Oblak selvitti näyttävästi. Ottelu ratkesi, kun Lautaro Martinez laukoi pallon yli maalin.

Jan Oblak ja Yann Sommer mainettaan parempia rankkaritorjujia: Atletico ja Inter esittivät hurjan pilkkukisan 7:49

– Ikimuistoinen Mestarien liigan ottelu. Tuntui, että yleisön tunne tuli läpi tv:stä, Peetu Pasanen totesi MTV Urheilun lähetyksessä.

Keskiviikon toisessa otteluparissa Dortmund voitti PSV:n kotikentällään 2–0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 3–1. Ottelun kolmannella minuutilla syntyneen voittomaalin laukoi millintarkasti Manchester Unitedista lainalla oleva englantilaishyökkääjä Jadon Sancho.

Puolivälieräparit selviävät perjantaina iltapäivällä järjestettävässä arvonnassa. Muut kuusi jäljellä olevaa joukkuetta ovat Manchester City, Bayern München, Real Madrid, PSG, Arsenal ja Barcelona.

Jadon Sancholta heti millintarkka taidonnäyte – Dortmund yhteismaaleissa 2–1-johtoon 1:22