Armenialaismies heitti pommin suomalaisyleisön keskelle Huuhkajien pelissä – ollut vangittuna viikkoja, poliisi epäili miehen karkaavan maasta

8:23
Armenian ja Suomen välinen jalkapallo puhutti pelin jälkeen.

Parikymppinen armenialaismies on yhä vangittuna tämän heitettyä räjähteen suomalaiskannattajien sekaan Armenia–Suomi-jalkapallo-ottelussa Turussa viime kuun puolivälissä.

Vuonna 1995 syntynyttä miestä epäillään teon johdosta räjähderikoksesta ja neljästä pahoinpitelystä.

Suomen avausmaali vihastutti

Poliisin mukaan mies kertoo tulleensa maahan noin 60 armenialaisjoukkueen kannattajan seurueessa linja-autoilla, ja tuoneensa käytetyn räjähteen mukanaan. Hänen mukaansa kannattajaryhmällä on "aina" tällaisia räjähteitä mukanaan.

Motiivina teolle oli se, että pelin tapahtuman suututtivat hänet niin, että hän oli päättänyt heittää sytyttämänsä räjähteen suomalaiskannattajien katsomoon. Mies heitti pommin Suomen joukkueen avausmaalin jälkeen.

– Hän toteaa heille olleen todella tärkeää, että Armenia olisi voittanut pelin, poliisin vaatimuksista selviää.

Huuhkajat voittivat pelin Armeniaa vastaan 3–0.

"Vammat voisivat olla hyvin vakavat"

Poliisi ei vangitsemista koskevien asiakirjojen perusteella osaa sanoa käytetystä räjähteestä mitään varmaa. Mies on kertonut poliisille kyseessä olleen kaupasta ostettu ilotulite, mutta poliisin mukaan räjähdyksessä tapahtunut sirpaloituminen ei ole ilotulitteille tyypillistä.

– Yhdellä uhrilla on sirpalevamma jalassa. Räjähdys on tapahtunut alaraajojen alueella, mutta jos se olisi tapahtunut pään alueella, vammat voisivat olla hyvin vakavat, poliisi arvioi vangitsemisen yhteydessä.

Uhrien mukaan räjähdys oli aiheuttanut heille vammoja kuulolle ja alaraajoihin.

Poliisitutkinta valmis

Mies on vangittuna kolmatta viikkoa, ja hänen kiinniotostaan on ilmoitettu Armenian lähetystöön. 

Poliisi piti miehen vangitsemista tarpeellisena, koska epäili miehen poistuvan maasta ja karttavan rikosprosessia, jos pääsisi tutkintavankeudesta. Miehen saaminen Armeniasta oikeuden eteen olisi vähintäänkin haastavaa.

Mies tunnusti teot, mutta vastusti vangitsemistaan kertomalla, että on vastuussa lähisukulaistensa elatuksesta ja hänellä on kotimaassaan hänen läsnäoloaan vaativaa liiketoimintaa.

Miehen asianajaja kertoo MTV Uutisille, että mies ei ole vaatinut vangitsemisen jälkeen päästä vapaaksi, koska on selvää, ettei häntä päästettäisi vapaalle ennen asian käsittelyä.

– Hän totesi, että se on turhaa koneiston rasittamista.

Asianajajan mukaan poliisitutkinta on valmistunut, ja he odottavat saavansa pöytäkirjat tutustuttavaksi lähipäivinä. Syytteen noston määräpäivä on kuun lopussa.

– Voi päästä jo suunniteltua aiemmin kotiinsa, hän arvioi.

Poliisi ei tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta.

2:31
MTV Uutiset kävi kuulostelemassa Huuhkaja-fanien tuntoja ennen voitokasta peliä.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja