Mediat: Armenian kannattajan heittämä pommi vahingoitti suomalaiskatsojan jalkaa

Tiistai-iltana pelatussa Suomen ja Armenian välisessä jalkapallon miesten EM-karsintaottelussa tapahtui ikävä välikohtaus, kun Suomen avausmaalin jälkeen Armenian kannattaja heitti pienen pommin katsomoon. Asiasta kertoneiden Turun Sanomien ja Ylen mukaan tilanteessa loukkaantui suomalaiskatsoja.

 – Pommi rikkoi nahkakenkäni, ja sen voimasta sain sirpaleita jalkapohjaani ja haavoja sisäreiteeni. Onneksi se räjähti jalkani alla, Ylen haastattelema Veli-Pekka Huotari avasi kivuliasta tilannetta.

Suomi voitti lopulta 3–0 ja vahvisti otettaan paikasta ensi kesän Euroopan mestaruuskilpailuihin.

Palloliitolle pommi käy kalliiksi, koska turvatarkastuksissa vaaralliset esineet tulisi poistaa. Maaotteluissa on katsojille tiukat turvatarkastukset, mutta toisinaan katsomoihin onnistutaan salakuljettamaan kiellettyjä esineitä kuten alkoholijuomia, soihtuja tai pommeja.

Ylen haastattelema Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande odottaa Palloliiton saavan sakot Turun tapauksen johdosta.

– Puhdas arvaukseni on, että sieltä tulee noin 10 000 euron sakko. Uefalla (Euroopan jalkapalloliitto) on selkeä taulukko tällaisten rikkomusten suhteen, mutta se voi olla jotain 5 000 ja 50 000 euron välillä. Annamme tapahtumien kulusta oman vastineemme, Casagrande kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat