Turkulaisen Rosan auto hyytyi työmatkalle – sydämellinen taksikuski pelasti päivän ja vieläpä kahdesti!

Turkulainen Rosa oli tänä aamuna matkalla kodistaan työpaikalleen, kun aiemminkin temppuillut Volkswagen –merkkinen henkilöauto hajosi liikennevaloihin kesken matkan. Työmatkan loppuosa taittui taksilla, mutta Rosa oli varma, että hajoneen auton ikkunassa odottaisi sakkolappu, kun hän palaisi töistä noutamaan hajonnutta autoaan. 

Sää oli Turussa aamulla sateinen. Auto osoitti hyytymisen merkkejä jo liikennevaloissa, mutta Rosa onnistui kuitenkin matelemaan autollaan liikennevaloista läheisen ABC-huoltamon pihaan, jossa auto lopetti lopullisesti toimintansa.

– Sinne se auto sitten minut jätti. Yritin ensin kysellä työkavereilta, pääsisikö joku heistä hakemaan minut, mutta kukaan ei ollut samalla suunalla. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi soittaa taksi, hän sanoo MTV Uutisille.

Parkkikiekko unohtui – odotettavissa oli kallis päivä

Matkaa työpaikalle oli vielä useampi kilometri ja aika oli käymässä vähiin. Kaikessa kiiressä Rosa unohti laittaa parkkikiekon esille hajoneen auton ikkunaan. ABC-parkkipaikalla sai pysäköidä kaksi tuntia kiekolla. 

Taksi tuli nopeasti paikalle ja matka sujui muuten leppoisasti, mitä nyt tietysti auton hyytyminen harmitti.

– Taksikuski oli oikein mukava. Matkasta jäi hyvä mieli, Rosa sanoo.

Hän kertoo miettineensä koko työpäivän, että tulipa kallis päivä. Taksimatkan lisäksi kun pitäisi maksaa vielä parkkisakotkin.  

– Töissä lupasin tarjota kaikille karkkia, jos en saa parkkisakkoja, hän nauraa.

Lappu odotti tuulilasissa

Työpäivän päätyttyä Rosa sai työkaveriltaan kyydiin ABC:n parkkipaikalle. Kun kaksikko lähestyi hajonnutta Volkswagenia, he näkivät jo kaukaa pyyhkijän sulan alla olevan paperinpalan. 

– Totesin vain työkaverille, että siellähän se sakkolappu jo näkyy. 

Yllätys oli melkoinen, kun kaksikko huomasi, ettei paperi ollutkaan ilmoitus pysäköintivirhemaksusta. Kyseessä oli aivan tavallinen, käsin kirjoitettu paperi, jossa oli viesti taksikuskilta.

Taksikuski oli käynyt kirjoittamassa paperille selityksen, miksi auto seisoo parkkipaikalla. Lisäksi hän käyttänyt paperia parkkikiekkona, ja käynyt lisäämässä siihen pysäköintiaikaa.

Hämmästystä lisäsi vielä se, ettei taksinkuljettaja ollut nähnyt Rosan autoa noutaessaan häntä kyytiinsä. 

– Hän oli osannut etsiä parkkipaikalta oikean auton merkin ja sen perusteella, että ikkunasta puuttuu parkkikiekko. Hän oli käynyt siellä kahdesti ja laittanut parkkikiekon paperiversiona ikkunaan.

– On todella sydäntälämmittävää, että joku huolehti asiasta puolestani. En voi melkein uskoa, että joku on ajatellut näin ihanasti. Se tuli hänellä varmasti suoraan sydämestä, nainen sanoo.

Taksikuski saa kiitokset ja työkaverit karkkia

Rosa haluaa kiittää ystävällistä taksikuskia siitä, että hän pelasti päivän kahdesti: Ensin hän ehti ajoissa töihin ja sen jälkeen vielä välttyi parkkisakoilta.

Kuljettajan ystävällisestä eleestä ilahtunut Rosa soittikin taksiyhtiöön ja pyysi etsimään kyseisen kuljettajan. 

– Minulla oli matkan ajankohta ja taksin numero tiedossa, joten he löysivät tilaukseni ja oikean taksikuskin. Toivon, että lämpimät terveiseni menivät tätä kautta perille. 

Rosan auto on edelleen rikki, ja uuden auton hankinta lähitulevaisuudessa näyttää lähes varmalta. Hänen työkaverinsa ovat sen sijaan tyytyväisiä. He saavat nimittäin pian pian karkkitarjoilun. 

Lue myös:

    Uusimmat