Mainos

Myymäläauton kuljettaja Ollin paha aavistus pelasti naisen kohtalokkaalta jäätymiseltä Kiteellä: "Oli tunne, että kaikki ei ole nyt kunnossa"

3:20

Tunnollinen asiakaspalvelu ja omien aavistusten huomioiminen voi pelastaa ihmishenkiä myös kauppiaan ammatissa. Tästä on loistavana esimerkkinä kiteeläinen 25-vuotias myymäläauton kuljettaja Olli Hirvonen, joka on ajoreittinsä varrella pelastanut pahaan pulaan joutuneita ihmisiä.

Viime kevättalvella Hirvonen oli liikkeellä myymäläautollaan tavallisella reitillä. Elettiin maalis-huhtikuun vaihdetta, ulkona oli pakkasta ja maa oli vielä lumen valkoiseksi maalaama.

Hirvonen kaarsi autollaan vakioasiakkaansa, iäkkään naisen pysäkille pitkän pihatien päähän.

– Olin ajallaan pysäkillä ja kappas kummaa, tätä rouvaa ei näkynytkään sillä kertaa. Siinä minulla heti vähän hämmästys heräsi, kun yleensä hän oli ilmoittanut, jos ei ole paikalla, Hirvonen kertoo.

Hirvosella oli asiakkaansa puhelinnumero tallennettuna, koska tämä oli tehnyt ajoittain tilauksia puhelimitse. Kukaan ei kuitenkaan vastannut puheluun.

– Olisin voinut siitä lähteä ajamaan reittiäni eteenpäin, mutta minulla oli kuitenkin sellainen tunne, että nyt ei ole kaikki kunnossa.

Hirvonen päätti lähteä soittamaan asiakkaansa ovikelloa, mutta kukaan ei tullut avaamaan. Valotkin olivat pimeänä talossa.

– Olin jo lähdössä siitä, kun kuulin vaimeaa ihmisen ääntä kylmästä puuliiteristä. Avasin oven ja näin kyseisen asiakkaan. Huomasin heti, että hän oli ollut aika pitkään pakkasen armoilla.

Aivan ensimmäisenä Hirvonen antoi naiselle päällystakin lämmikkeeksi ja tämän jälkeen hän soitti ambulanssin paikalle.

– Autoin rouvan ambulanssiin. Hän pääsi hyvään hoitoon ja minulla jatkui työpäivä vähän kovemmalla sykkeellä, mutta muuten normaalisti.

Hirvoselle nainen kertoi, että hän oli käväissyt ulkona. Talon ovi oli mennyt lukkoon, eikä nainen ollut päässyt takaisin sisälle, koska hänellä ei ollut avainta. Naisen mukaan hän oli värjötellyt pakkasessa puolitoista vuorokautta vähissä vaatteissa.

– Lähimpiin naapureihinkin on matkaa, joten hän ei ollut sitten vain lähtenyt kyselemään apua.

Hirvonen kertoo käsittäneensä vasta jälkeenpäin, että naiselle olisi käynyt huonosti, jos hän ei olisi tullut paikalle tarkastamaan tilannetta.

– Jos toisen ihmisen pystyy pelastamaan, niin sehän on todella hieno asia. Jos tuollainen tilanne olisi osunut omalle kohdalle ja toinen olisi tullut pelastamaan, niin olisin siitä itse ikuisesti kiitollinen.

Sankarille palkinto

Hirvoselle luovutettiin perjantaina Kiteen paloasemalla Elämän liekki -palkinto sankarillisesta toiminnastaan.

Hirvonen kertoo, että sairaalasta päästyään nainen kiitti häntä pelastamisestaan.

– Hän on vakioasiakkaamme ja arki jatkuu. Ei siinä kummempia. Hyvä näin.

Pelasti toisenkin ihmisen pulasta

Hirvonen kertoo, että hänelle kertyy auton ratissa paljon kilometrejä. Matkojen varrella sattuu ja tapahtuu. Pulaan joutuneen auttamisesta ei luonnollisestikaan edellytetä myymäläauton vakioasiakkuutta.

– Viime kesänä olin tulossa puolenyön aikaan kotia kohti. Ihmettelin, kun tien varressa oli pyörätuoli tyhjillään ja tuolin vieressä oli kamera.

Hirvosen vaisto kertoi jälleen, että tilanteessa oli jotakin omituista. Hirvonen huomasi, että muutamien kymmenien metrien päässä oli talo. Hän lähti tarkastamaan tilannetta.

– Selvisi, että pyörätuolilla liikkunut ihminen oli ollut kuvaamassa täyskuuta. Hän oli yllättäen kaatunut, jonka jälkeen hän oli raahautunut kotinsa edustalle.

Hirvonen kertoo auttaneensa henkilön takaisin tuolinsa kyytiin ja sisälle taloon.

– Parasta on, että voi auttaa toista, Hirvonen kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja