Ari Lahti otti UEFA:n päätöksen suopeasti vastaan – "Itsekkäästi ajatellen tekee suomalaiselle jalkapallolle hyvää"

Uefa päätti siirtää jalkapallon EM-kisoja vuodella koronaviruksen takia – Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti:"Haluttiin pitää huolta sekä katsojien että pelaajien terveydestä" 4:34
Ari Lahti kertoo mietteensä jalkapallon EM-kisojen siirtymisestä.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti avasi MTV Urheilulle UEFA:n listaamia perusteita EM-kisojen siirtämiselle. Lahden mukaan ratkaisu on positiivinen suomalaisen jalkapalloilun kannalta.

UEFA ilmoitti tiistaina siirtävänsä jalkapallon EM-kisat pelattavaksi kesään 2021. Päätös tehtiin tiistaina UEFA:n järjestämässä videokonferenssissa, johon kaikki jäsenmaat Suomea myöten ottivat osaa.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti avasi tarkemmin kokouksessa tehdyn päätöksen syitä.

– Tärkein tekijä oli, että saadaan eurooppalaiset liigat pelattua eri maissa loppuun ja toisaalta myös UEFA:n järjestämät Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga pelattua loppuun. Se selvästi oli yksi seikka UEFA:n päätöksen takana, Lahti listaa.

– Toinen seikka on se, että haluttiin, ettei kisoja pelata suljettujen ovien takana. Kaikkein tärkeimpänä haluttiin pitää huolta sekä pelaajien että katsojien terveydestä.

Ensimmäistä kertaa tiensä jalkapallon EM-kisoihin selvittäneen Huuhkajien arvokisadebyyttiä saadaan siis odotella vielä vuoden päivät. Lahti näkee asiassa kuitenkin valoisiakin puolia, vaikka monet kannattajat eivät välttämättä malttaisikaan enää odottaa.

– Vuosi aikaa hehkuttaa kisoja. Näen, että syksyn Kansojen liiga kiinnostaa ihan eri tavalla katsojia, koska ne ovat tavallaan Huuhkajien valmistavia otteluita, joissa haetaan mahdollisesti uusia pelaajia rinkiin, Lahti pohtii.

Vaikka EM-kisat siirtyivätkin vuodella eteenpäin, pysyy Huuhkajat varmasti kansan mielenkiinnon kohteena myös tulevan vuoden ajan.

– Itsekkäästi ajatellen tekee tietysti suomalaiselle jalkapallolle hyvää, että Huuhkajat pysyy median positiivisessa aallossa aika pitkän aikaa, Lahti hymyilee.

EM-kisat on tarkoitus järjestää aivan saman kaavan mukaan kuin alkuperäisesti oli tarkoitettu. Isäntämaita kisoilla on yhä 12.

UEFA:n rahapussi kokee kisojen siirtämisen vuoksi kovan kolauksen. Lahti ei usko, että taloudellinen takaisku vaikuttaa EM-kisoihin selvittäneiden joukkueiden rahapalkintoon, joten näin ollen Suomen 9,25 miljoonan euron palkkio ei ole vaarassa.

– Ihan tarkkoja euromääriä en tiedä, mutta merkittäviä kustannuksia UEFA:lle aiheutuu. Puhutaan sadoista miljoonista, mitä tämä siirto maksaa. En usko, että se vaikuttaa millään tavalla niihin osallistumisrahoihin, joita Suomi on saamassa, Lahti sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat