Huuhkajat huokaisi helpotuksesta: "Pääasia, että kisoja ei peruttu" – Markku Kanerva näkee EM-turnauksen siirtymisessä mahdollisuuksia

Markku Kanerva kommentoi EM-kisojen siirtämistä –"oikea ja tärkeä päätös" 8:02
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva piti EM-kisojen siirtämistä "oikeana ja tärkeänä päätöksenä".

Euroopan jalkapalloliitto Uefa tiedotti tiistaina, että jalkapallon EM-kisat siirtyvät koronaviruspandemian vuoksi vuodella eteenpäin. Päävalmentaja Markku Kanerva alleviivasi keskiviikkona tilanteen vakavuutta ja kiittää nyt Uefaa päätöksestä.

Pöydällä oli vielä tiistain päätöksiäkin huonompia vaihtoehtoja, kuten kisojen peruuntuminen. Kokouksen tunnelmaa Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kuvaili toimittajille keskiviikkona etäyhteydellä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa "solidaariseksi".

– Pääasia, että kisoja ei peruttu, vaan siirrettiin. Tämä oli kaikista huonoista vaihtoehdoista paras mahdollinen, Casagrande sanoi.

– Kaikki ymmärsivät tilanteen, monia asioita on yhä ratkaisematta. Kisojen siirtäminen sekoittaa kalenterin kahdeksi vuodeksi eteenpäin.

LUE MYÖS: Huuhkajat-päävalmentaja kommentoi Roman Eremenkon ja Skotlannissa vakuuttaneen suomalaiskomeetan tilannetta

Suomen oli määrä pelata EM-kisojen harjoitusotteluita maaliskuun lopussa, mutta niiden kohtalo on nyt epäselvä. Uutta tietoa odotetaan Casagranden mukaan muutaman viikon päästä.

Päävalmentaja Kanerva näkee kisojen siirtymisen tuovan joukkueelle myös mahdollisuuksia sekä vuoden lisäaikaa kisabuumin kasvattamiseen Suomessa.

– Meillä olisi ollut nyt neljä peliä ennen kisoja. Nyt jos laskee, että pääsisimme kesäkuussa pelaamaan pari peliä, sen päälle kuusi ottelua Kansojen liigassa plus vuoden kuluttua maaliskuussa ja kesäkuussa muutamia lisää. Kyllähän tämä tuo runsaasti enemmän otteluita, jotka antavat mahdollisuuden kehittää ensinnäkin omaa pelaamista, Kanerva sanoi.

– Loukkaantumistilanteesta ja pelipaikkakohtaisista tarpeista riippuen tämä todennäköisesti avaa joillekin pelaajille mahdollisuuden tunkeutua Huuhkajat-ryhmään. Pidempi valmistautumisaika on tietysti sama kaikille, mutta tämä antaa meille myös lisää mahdollisuuksia ottaa selvää vastustajistamme.

Päätöstä edeltävinä päivinä liikkui huhu kisojen siirtämisestä joulukuulle. Kanerva on tyytyväinen, ettei joulukisoihin päädytty.

– Joulukuu olisi tuonut ongelmia, joten tämä oli kaikista fiksuin ratkaisu. Meillä on sapluunat tehty, miten toimimme kisoissa ja nyt siirrämme niitä vain vuodella eteenpäin, Kanerva sanoi.

Maajoukkueen päävalmentaja halusi tehdä lopuksi myös asioiden tärkeysjärjestyksen selväksi.

– Jalkapallo on vain osa elämää. Tärkeintä on nyt epidemian pysäyttäminen ja riskiryhmien suojeleminen.

Lue myös:

    Uusimmat