Aki Riihilahti uskoo: Suomessakin pelattavat euro-ottelut mullistuvat tällä kaudella – ”Onko se hyvä vai huono, siihen mä en ota kantaa”

9:27
Aki Riihilahti kertoo Uutisaamussa eurooppalaisen jalkapallon tilanteesta.

HJK:n toimitusjohtaja ja Euroopan seurajoukkueiden yhteistyöjärjestön ECA:n varapuheenjohtaja Aki Riihilahti uskoo, että europelien karsinnat on pakko pelata yksittäisinä otteluina aikatauluhaasteiden vuoksi.

MTV:n Uutisaamussa keskiviikkona vieraillut Aki Riihilahti totesi koronaviruspandemian aiheuttavan mittavia haasteita niin seurojen taloudelle kuin eurooppalaisen jalkapalloilun kalenteriin.

– Tämä on todella vaikea tilanne. Uefan palaverit ovat siirtyneet koko ajan sen takia, että 17.6. on päivämäärä, jolloin tehdään paljon päätöksiä, Riihilahti kertoi.

Taloudelliset paineet etenkin suurten sarjojen kuten Englannin, Saksan, Espanjan ja Italian pääsarjojen loppuun pelaamiselle ovat suuret.

– Jos nämä sarjat jäävät kesken, se on niin valtava raha. Valioliigassa miljardi, Bundesliigassa 400 miljoonaa jää saamatta, Riihilahti luotasi.

Toisaalta monen eurooppalaisen sarjan olisi taloudellisesti järkevämpää perua koko kausi.

– 50 muuta maata, joilla ei ole isoja tv-sopimuksia, monelle niistä olisi parempi lopettaa sarja kulurakenteen takia. Heillä tulot tulevat lipunmyynnistä ja sponsoreilta. Nyt on menty aika paljon viiden isoimman (sarjan) ehdoilla, Riihilahti näki.

Oma lukunsa ovat myös Euroopan jalkapalloliiton Uefan ylikansalliset sarjat, joiden lohkovaiheisiin pääsystä karsitaan Suomessakin.

– Jos katsoo kalenteria, minun mielestäni on selvää, että ne karsinnat ovat yksiosaisia. Muuten kalenteri ei riitä, Riihilahti ennakoi.

– Esimerkiksi suomalaisille seuroille, jotka pelaavat ennalta sijoitettuja seuroja vastaan, se on yksiosainen ottelu kahden sijasta. Onko se hyvä vai huono, siihen mä en ota kantaa.

Karsinnat Eurooppa-liigaan ja Mestarien liigaan alkavat perinteisesti loppukesästä, mutta nyt aloitus viivästynee.

Suomesta Eurooppa-liigan karsintoihin tällä kaudella osallistuvat Inter, Ilves ja Honka. Mestarien liigan karsinnassa pelaa hallitseva mestari Kuopion Palloseura.

”Jokainen seura häviää rahaa joka päivä”

Suomen Veikkausliigan kauden 2020 on määrä alkaa heinäkuussa. HJK:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden mukaan yhteistyö terveysviranomaisten kanssa on toiminut hyvin.

Riihilahti korosti MTV:n Uutisaamussa, että terveyden ja turvallisuuden on mentävä kaiken edelle. Taloudellisesti koronaviruspandemia on jalkapalloseuroille katastrofi joka paikassa.

– Jokainen seura häviää rahaa joka päivä ja paljon. Turha sitä on valittaa, niin on joka puolella. Ehkä meidän on hyvä pysähtyä ja miettiä, minkälaisia tuotteita ja palveluita tehdään ja kenelle me niitä tuotetaan.

Katso oheiselta videolta Aki Riihilahden koko haastattelu MTV:n Uutisaamussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja