"Suomalainen koulujuliste käynnisti riidan pakolaisista" – BBC:n artikkeli Laura Huhtasaaren kohutviitistä nousi luetuimpien joukkoon

Laura Huhtasaaren (ps.) tviitistä nousseesta kohusta tuli uutinen myös kansainvälisessä mediassa.

BBC käy artikkelissaan läpi viime päivien julkista keskustelua kuohuttanutta aihetta Laura Huhtasaaren Twitter-päivityksestä. Artikkeli nousi keskiviikon aikana yhdeksi verkkosivun luetuimmista.

Laura Huhtasaari kritisoi päivityksessään, että kouluopetuksessa lietsotaan vihapuhetta poliitikkoja kohtaan.

– Monet opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan, Huhtasaari kirjoitti päivityksessä, jonka yhteydessä oli kuva koululaisten tekemästä julisteesta.

Julisteessa otetaan kantaa Suomen pakolaispolitiikkaan, jossa kuvassa on useita poliitikkoja. Myös Huhtasaari itse esiintyy julisteessa.

BBC uutisoi julisteen nostaneen Suomessa debattia siitä, olisiko poliitikko saanut julkaista yläkouluikäisten tekemän koulutyön. BBC mainitsee, että koulu joutui lisäämään vartiointia päivityksen jälkeen.

Opetusministeri otti kantaa kohuun

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kehotti tänään STT:n haastattelussa kansanedustaja Laura Huhtasaarta jättämään koulut rauhaan. Ministeri painotti, että on vastuutonta lietsoa vihapuhetta oppilaita kohtaan.

Grahn-Laasonen totesi luottavansa opettajien ammattitaitoon ja arvostelukykyyn sekä kehotti Huhtasaarta tekemään samoin. Ministeri ei muutenkaan pidä hyvänä, että poliitikot puuttuvat opetussuunnitelmien sisältöön tai opettajien autonomiaan.

3.10.2018 Kello 17:21. Artikkelia on päivitetty. Lisätty tieto artikkelin suosiosta BBC:n uutissivustolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja