Mainos

Arhinmäki ei jatka Vasemmistoliiton puheenjohtajana

Paavo Arhinmäki ‏ei jatka Vasemmistoliiton puheenjohtajana. Hän kertoo asiasta Twitter-sivuillaan.

Arhinmäen mukaan hän ei asetu ehdolle kesän puoluekokouksessa.

Puolueelle hän kertoi asiasta aamun puoluevaltuustossa.

– Samalla tavalla kuin puolueen politiikka ja toimintatavat tarvitsevat jatkuvaa uudistumista, myös puolueen johdon pitää tasaisin välein uudistua, Arhinmäki sanoi puheessaan.

Arhinmäellä tulee puheenjohtajana kesällä täyteen seitsemän vuotta. Hän kertoi puoluevaltuustossa olleensa puoluehallituksessa seuraajana tai jäsenenä lähes 15 vuoden ajan, yli kolmasosan elämästään.

Arhinmäen poliittisen uran kohokohtana on toistaiseksi ollut kulttuuri- ja urheiluministerin pesti Jyrki Kataisen (kok.) hallituksessa vuosina 2011–14. Ministerin tehtävät jäivät, kun vasemmistoliitto lähti hallituksesta kesken kauden vastalauseena hallituksen säästöpäätöksille.

Kannatus mataa

Viimeisimmissä gallupeissa vasemmistoliiton kannatus on pysynyt kahdeksan prosenttiyksikön tuntumassa. Samalla keskisuurista puolueista esimerkiksi vihreiden kannatus on noussut yli 11 prosenttiyksikön.

– Se (kannatus) on noin prosenttiyksikön parempi kuin kevään eduskuntavaaleissa, mutta kukaan meistä ei ole siihen tyytyväinen. Meillä on potentiaalia paljon parempaan, Arhinmäki jatkaa puheessaan.

Arhinmäen mielestä puolueen toimintatavat ovat muuttuneet hänen toimintakaudellaan avoimemmiksi ja paremmin nyky-yhteiskuntaa vastaaviksi.

– Jos katsoo asioita vain tämän hetken näkökulmasta, tuntuvat muutokset tuskastuttavan hitailta. Mutta jos katsoo vähän pidemmällä perspektiivillä, huomaa suuren muutoksen. Puolueen nuorisokannatus on viimeisen kymmenen vuoden aikana moninkertaistunut, olemme suurin poliittinen ryhmä esimerkiksi yliopistoilla.

Arhinmäen mukaan tämä potentiaali pitäisi nyt saada kanavoitua niin, että vasemmistoliittoa myös äänestetään vaaleissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.