Mainos

Arhinmäki viimeisessä puheessaan: Suurin uhka on yhteiskunnan jakautuminen

Tunteikas ilmapiiri vallitsi vasemmistoliiton puoluekokouksessa perjantaina, kun seitsemän vuotta puoluetta johtanut Paavo Arhinmäki piti viimeisen poliittisen katsauksensa puheenjohtajana. 

– Olen ollut vasemmiston jäsen 20 vuotta, puolet elämästäni. Olen antanut kaikkeni puolueen eteen osittain perheen ja läheisten kustannuksella. Mutta on myös puolue antanut minulle paljon. 

Arhinmäen mielestä vasemmistoliitto on tänä päivänä paljon avoimempi ja demokraattisempi kuin seitsemän tai 20 vuotta sitten.  

– Puolue on onnistunut tuomaan kokonaisia uusia sukupolvia mukaan aktiiviseen toimintaansa. 

Arhinmäen mielestä suomalaisen yhteiskunnan suurin uhka on sen jakaantuminen, ilmapiiri on koventunut ja muuttunut vihamielisemmäksi. Tämä heijastuu hänen mukaansa myös politiikkaan siten, että tyytymätöntä kansaa yritetään hyvittää maahanmuuttajien ja pakolaisten kustannuksella. 

– Vasemmistoa ei tarvita mihinkään, jos emme erityisesti vaikeina aikoina pidä kiinni perusarvoistamme, solidaarisuudesta, oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta. 

Arhinmäki kertoi siteeranneensa nyrkkeilijä Muhammad Alia, kun hänet valittiin puheenjohtajaksi.

– Vaikka Muhammad Ali on kuollut, hänen legendaariset sanansa elävät edelleen. Vasemmiston pitää leijua kuin perhonen ja pistää kuin ampiainen. 

Väistyvä puheenjohtaja poistui puhujanpöntöstä brittibändi Oasiksen Don't look back in anger -kappaleen ja valtaisten suosionosoitusten saattelemana. 

Vasemmistoliiton tapahtumaan Oulussa osallistuu noin 300 puoluekokousedustajaa eri puolilta Suomea.

Vaalitappio kirveli

Jos jokin, niin viime eduskuntavaalien tulos on jäänyt kaihertamaan Arhinmäkeä. Hän myönsi tiedotustilaisuudessa ennen puoluekokousta, että vain 7,1 prosentin kannatus oli shokki. 

– Olisi ollut kiva lähteä vaalivoittajana, Arhinmäki sanoi. 

Hän kertoi myös olevansa valmis harkitsemaan, jos häntä pyydetään puolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 2018 vaaleihin.

Presidenttiehdokas nimetään hänen mukaansa aikaisintaan ensi vuoden keväällä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.